Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırma, bir arkadaşıyla spor salonuna giden kişilerin, egzersizlerini rutinlerine uydurma olasılıklarının %35 daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmacılar bunun, kişilerin arkadaşlarının katılımıyla egzersiz yapma konusunda kendilerini daha sorumlu hissetmelerinden kaynaklanabileceğine inanıyor. Ayrıca spor salonuna bir arkadaşıyla gidenler, tek başına çalışanlara göre; ziyaretlerinden çok daha fazla keyif alıyor.

ZİHİNSEL OLARAK DA AVANTAJLI

Uzmanlar ayrıca bir egzersiz arkadaşınızın olmasının zihinsel sağlığınız için de harika olduğunu söyledi. İnsanın sosyal bir varlık olduğunu belirten uzmanlar, hayatınızın her alanında yakınınızda sevdiğiniz bir kişinin bulunmasının, motivasyon açısından inanılmaz derecede faydalı olduğunu belirtti.

Hazal Kaya ve Çağlar Ertuğrul 'Sorgu Odası' için sete çıktı: Kadroda kimler var? Hazal Kaya ve Çağlar Ertuğrul 'Sorgu Odası' için sete çıktı: Kadroda kimler var?

Bu sadece sporla sınırlı değil. Sevdiklerinizle yürümek, yemek yemek veya bir yerlere gitmek bile zihinsel anlamda insanın üzerinde çok daha fazla olumlu etki bırakıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ