San Diego'nun bir banliyösünde arı sürüsünün arka bahçedeki aile toplantısını basması sonucu bir köpek öldü, üç kişi ise hastaneye kaldırıldı. Saldırıya uğrayanlar arasında bulunan Tiffany Ahmu, "Kafamı kaldırdım ve havanın arılarla dolu olduğunu gördüm" dedi.

DEFALARCA SOKULDU

Ailenin 12 yaşındaki köpeği Kona, onları korumaya çalıştı. Ancak arılar tarafından defalarca sokuldu. Ahmu, "Kona'yı kucağıma aldım. Hala nefes alıyordu ama çok zayıftı. Öleceğini biliyordum!" şeklinde konuştu. Köpeğini oradan çıkarmaya çalışırken talihsiz kadın da sokuldu ve hastaneye kaldırıldı.

TABURCU EDİLDİLER

Ahmu dışında iki çocuk da saldırı sebebiyle tedavi edildi. Kısa süre sonra hastaneden ayrıldılar. Sürünün hangi arı türünden olduğu henüz bilinmiyor. Kona, yakındaki bir hayvan acil servisinde hayatını kaybetti.

NELER YAPMALISINIZ?

Bir arı sürüsünün dikkatini çekme olasılığını düşürebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şeyler şöyle sıralandı: Yürüyüş sırasında parlak kıyafetler giymekten kaçının. Parfüm, kolonya veya güçlü kokular kullanmayın. Kovanların yakınında aşırı fiziksel hareketler yapmayın. Arılara veya kovanlara kesinlikle vurmayın.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül