Nijerya'da Türk ürünlerinin satıldığı marketler işleten Mark Kendrick Imafidon, İstanbul'da yöresel ürünlerin yer aldığı "Afrikan Son Durak" adlı marketiyle de ülkelerinden binlerce kilometre uzakta yaşayan Afrikalıların memleket hasretini gidermeye çalışıyor. Nijeryalı Mark Kendrick Imafidon, 2012'de ülkesindeki Benin Üniversitesinden mezun olduktan sonra 2013'te Türkiye'ye geldi. Buradan aldığı ürünleri Nijerya'da satarak bir süre ticaretle uğraşan Imafidon, ülkesinde "İstanbul Son Durak" adıyla 3 dükkan açtı.

2016’DA DÜKKANI AÇTI

Daha sonra Türkiye'ye gelerek İstanbul'a yerleşen Imadifon, 2016'da tanıştığı Etiyopyalı eşiyle evlendi. 2 kız çocuğu bulunan Imafidon, ülkelerinden binlerce kilometre uzaktaki İstanbul'a çalışmak ve yeni bir hayat kurmak için gelen çok sayıda Afrikalının da yöresel ürün ihtiyacını göz önüne alarak Şişli'de "Afrikan Son Durak" adlı bir market açtı.

ÖZEL ÜRÜNLER SATIYOR

Imafidon'un Türk ortağıyla birlikte işlettiği markette, Afrikalı müşterileri için muz familyasından pişirilerek tüketilen plantain, iri patatese benzeyen amadumbe, kurutulmuş kedi balığı, kabuklu karides kurusu, injera ekmeği ve yöresel baharatlar gibi gıda ürünlerinin yanı sıra geleneksel kıyafetler, kozmetik ürünler ve ev eşyaları satılıyor. Imafidon, yöresel ürünlere yer verdiği marketleriyle Afrika ve Türkiye arasında adeta köprü oluşturuyor.

AA

Editör: Hande Durmaz