Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi, Silivri Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, çocuk ve gençler Cumhuriyet’in 101. yılı onuruna koşarak bayram coşkusunu yaşadı. 7-17 yaş arasındaki 500 katılımcı, farklı yaş kategorilerinde yarışarak hem rekabetin heyecanını tattı hem de Cumhuriyet coşkusunu paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

KÜÇÜK SPORCULAR

Silivri’de Mimar Sinan Köprüsü’nden başlayan ve Silivri Sahili’ndeki Atatürk Heykeli’nde sona eren koşuda, minik, küçük, genç ve yıldız olmak üzere dört ana kategoride yarışmalar yapıldı. Minik erkeklerde birinci Orhan Kaya, ikinci Devran Bora ve üçüncü Eymen Efe Laçin olurken, minik kızlarda birinci Masal Berra Kartal, ikinci Masal Begüm Yenici ve üçüncü Elif Esma Özkan derecelerini aldı. Küçük kızlarda İnci Ünsever birinci, Mira Akgül ikinci, Sudenaz Özer ise üçüncü oldu. Küçük erkeklerde ise Kıvanç Demirkesen birincilik kürsüsüne çıkarken Yusuf Poyraz Ağar ikinci, Ayaz Yazıcı üçüncü oldu.

GENÇ SPORCULAR

Genç kategorisinde kızlarda Naz Güncül birinciliği kazanırken, Almina Uygur ikinci ve Ayça Karagöz üçüncü oldu. Genç erkeklerde ise Uğur Erbay birinci, Deniz Eren ikinci, Hanifi Koran üçüncü sırayı aldı. Yıldız kızlarda Zeynep Nisa Erden birinciliği kazanırken, Ayşegül Toker ikinci, Elif Sude Eser ise üçüncü oldu. Yıldız erkeklerde Yiğit Efe Aksoy birincilikle yarışı tamamladı; Çınar Koç ikinci, Ahmet Ömer ise üçüncü olarak dereceye girdi. 

Kaynak: SELDA İBİŞ ŞANLI