Şimdi iyi beslenirseniz, ileride daha iyi yaşayabilirsiniz. Orta yaşta meyve-sebzeler, tam tahıllar ve doymamış yağlar açısından zengin bir diyet, on yıllar sonra iyi zihinsel, fiziksel ve bilişsel sağlık şansını artırabilir. Bir çalışma; yıllardır yapılan araştırmalara dayanarak, yüksek besin değerine sahip gıdalarla dolu günlük bir diyetin yaygın kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltabileceğini ve ileri yaşlarda bilişsel işlevlerin korunmasına yardımcı olabileceğini ortaya koydu.

106 BİNDEN FAZLA

Bakan açıkladı: 1 milyar 879 milyon 139 bin lira hesaplara aktarıldı! Bakan açıkladı: 1 milyar 879 milyon 139 bin lira hesaplara aktarıldı!

Harvard araştırmacıları; 106.000'den fazla katılımcının 30 yıllık verilerini analiz etti. Çalışmaya 70.467 kadın ve 36.464 erkek dahil edildi. Çalışmanın 1986'daki başlangıcında, katılımcılar en az 39 yaşındaydı ve kronik bir hastalıktan uzaktı.

HER BİRİ TAKİP EDİLDİ

Harvard Halk Sağlığı Okulu'nda araştırma görevlisi ve başyazar olan kayıtlı diyetisyen Anne-Julie Tessier, uzun vadeli çalışmanın bir parçası olarak, katılımcıların 1986'dan 2010'a kadar her dört yılda bir kapsamlı bir gıda anketi doldurduklarını söyledi. Harvard araştırmacıları, katılımcıların her birinin kişisel diyetini zaman içinde takip etti.

KIRMIZI ETTEN UZAK DURUN

Genel olarak; meyve, sebze, tam tahıl, doymamış yağ, kuruyemiş, baklagiller ve az yağlı süt ürünlerinin daha fazla tüketilmesinin daha iyi yaşlanma şansını tetiklediğini buldular. Diyetleri daha fazla trans yağ, sodyum, kırmızı ve işlenmiş et içeren kişilerin sağlıklı yaşlanma şansı daha düşüktü.

Kaynak: HABER MERKEZİ