Zülal ismi vatandaşlar tarafından sıkça merak ediliyor. Bunun nedenleri arasında son dönemde Zülal isminin oldukça yaygın olarak tercil edilmesi var. Peki, Zülal ismi anlamı nedir?, Zülal kelimesi ne anlama gelmektedir?, Zülal isminin kökeni nedir? Zülal kelimesinin TDK sözlük karşılığına detaylıca içeriğimizde yer vermeye çalıştık. İşte Zülal ismiyle alakalı merak ettiğiniz tüm soruların cevapları bu haberimizde yer alıyor. İşte detaylar...

ZÜLAL İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

İlk olarak Zülal'ın ne demek olduğuna, Zülal isminin anlamının ne olduğuna haberimizde yer verelim. Zülal ismi, Arapça kökenlidir. Kelime anlamı ise; ''hafif, saf ve tatlı su'' şeklindedir. İslami açıdan kullanılmasında sakınca olmayan Zülal ismi kutsal kitap Kuran-ı Kerim'de yer almamaktadır. Ancak Zülal ismi dini açıdan sakıncalı değildir.

ZÜLAL NEDİR?

Aslında bu sorumuza yukarıda cevap verdik. Ancak daha da detaylandıralım. Arapça kökenli bir kelime olan Zülal'ın ne olduğu sorusunun cevabı; ''hafif, saf ve tatlı su'' anlamındadır. Zülal, TDK'da da ''Saf, berrak, tatlı, hafif, güzel, soğuk su ve Çok parlak, aydınlık'' şeklinde tanımlanmaktadır.

ZÜLAL ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

''Saf, tatlı su'' anlamına gelen Zülal adı, kız ismi olarak kullanılır. Naif bir isim olan Zülal, Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Ancak dinen Zülal isminin çocuklarınıza verilmesinde sakıncası bulunmamaktadır.

Zülal ismi özellikleri bakımından oldukça dikkat çekici. TDK'da kelime anlamı da beğenilen Zülal adının özellikleri de beğenilmektedir.

Zülal ismindekiler çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre kara verip olayları yatıştırabilirler. Zülal ismine sahip kişilerin yaşayarak öğrenmek hayat felsefeleridir. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. Zülal ismindeki kişiler, iyilik yapmayı çok severler. Birçok insanda olduğu gibi seyahat etmeye bayılırlar. Atak insan olmaları onları zaman zaman hataya sürükleyebilir. Zülal ismindeki kişilerin zaman zaman sakarlıkları da olabilir.

Bunların yanında liderlik vasıfları bulunur. Kendiliğinden doğal bir liderdir. Kararlarını diğer insanların etkisinde kalarak değil, kendi kendine alır. Sorumluluktan kaçmaz. Cesur olurlar. Eksik yönlerinden biri diğer insanların düşüncelerini az dikkate almalarıdır.

Editör: Orhan Duman