Menesa ismi vatandaşlar tarafından sıkça merak ediliyor. Bunun nedenleri arasında don dönemde Menesa isminin oldukça yaygın olarak tercil edilmesi var. Peki, Menesa ismi anlamı nedir?, Menesa kelimesi ne anlama gelmektedir?, Menesa isminin kökeni nedir? Menesa kelimesinin TDK sözlük karşılığına detaylıca içeriğimizde yer vermeye çalıştık. İşte Menesa ismiyle alakalı merak ettiğiniz tüm soruların cevapları bu haberimizde yer alıyor.

MENESA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

İlk olarak Menesa'nın ne demek olduğuna, Menesa isminin anlamının ne olduğuna haberimizde yer verelim. Menesa ismi, tarihte ilk olarak karşımıza Hz. Yusuf'un kızı olarak karşımıza çıkar. Menesa isminin anlamı akıldan doğan ve umut bağlanan yer şeklinde tanımlanmaktadır. İslami açıdan kullanılmasında sakınca olmayan Menesa ismi kutsal kitap Kuran-ı Kerim'de yer almamaktadır. Ancak Menesa ismi dinin açıdan sakıncalı değildir.

MENESA NEDİR?

Aslında bu sorumuza yukarıda cevap verdik. Ancak daha da detaylandıralım. Farsça kökenli bir kelime olan Menesa'nın ne olduğu sorusunun cevabı; akıldan doğan ve umut bağlanan yer şeklindedir. Menesa, Farsça kökenli olduğundan TDK'da yer almamaktadır.

MENESA ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

Ülkemizde son dönemde en tercih edilen isimlerden biri olan Menesa adının kökeni Mezopotamya'ya dayanmaktadır. Bir zamanlar Suriye dolaylarında olan Paddan Aram şehrine dayanmaktadır. Bir diğer yandan Sanskritçe kökenli olan kelimenin akıldan doğan anlamı bu köklerden gelmektedir. Hz. Yusuf'un kızının adının da Menesa olduğu bilinmektedir.

İsmin analizinden önce özelliklerine değinecek olursak eğer; hırslı, kendine güven, pratik ve planları uygulama konusunda yeteneklidir. Menesa ismine sahip olanlar genelde başarılı insanlardır. Çok çalışarak zirveye ulaşmayı tercih ederler. Güç, statü ve başarı Menesa ismine sahip olanların önem verdiği özellikler arasındadır.

Arkadaşlık kurmaya önem veren, empati kurma yeteneği gelişmiş olurlar. İyi niyetli olurlar ve aşık olduklarında farklı birisine dönüşebilirler. En büyük özelliklerinden biri de kendilerine ihtiyaç duyan herkesin yanında olmak isterler. Maddi olarak kendilerini yeterli görmekten hoşlanırlar. Parayı severler ve harcamalarına dikkat ederler. Spor, Menesa ismine sahip olan kişilerin olmazsa olmazları arasındadır. Sağlıklı beslenirler ve sağlıklı tariflere oldukça ilgi duyarlar.
 

Editör: Orhan Duman