Dün öğle saatlerinde Zonguldak'ın Rat Mahallesi Kırat mevkisinde yakılmış halde bulunan ve kimliği belirlenen Afgan uyruklu 50 yaşındaki Vezir Mohammad Nourtani'nin ölümüyle ilgili olarak, Nourtani'nin iki gündür haber alınamaması üzerine ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunuldu.



İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, cesedi Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırarak kimlik tespiti için inceleme başlattı. Olay yerinde çevreden cam şişe, plastik atık ve ayak izi gibi deliller toplandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla olayla ilgili olarak 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin arasında maden sahibi olduğu iddia edilen bir kişi de bulunuyor.


Şüphelilerin sorgusu sürerken, bir kişinin ölen Nourtani'yi kaçak bir kömür madeninde hareketsiz halde gördüğünü ihbar etmesi üzerine soruşturma derinleştirildi. Cansız bedeni yakılmış halde bulunan Nourtani'nin ölümü ile ilgili iddialar araştırılıyor. Afgan uyruklu adamın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Cenazesi, sabah erken saatlerde Acılık Hz. Ali Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Kaynak: İHA