Olay, Işıklı Mahallesi'ndeki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, öğrenci yurdu binasında bulunan asansör, fazla yük taşıdığı düşünülen bir anlık arıza sonucu bir kat aşağıya doğru ani bir şekilde hareket etti ve zemine düştü. Asansörün aniden hareket etmesi, yurttaki öğrenciler arasında paniğe neden oldu.

Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 4. sınıf öğrencisi olan Zeren Ertaş, asansörün ani hareketi sırasında dışarı çıkmak istedi ancak maalesef duvarla asansör arasında sıkışarak hayatını kaybetti.

Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye acil sağlık ekipleri, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Zeren Ertaş'ın hayatını kaybettiğini belirledi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasının ardından, sıkıştığı yerden çıkarılan Ertaş'ın cansız bedeni hastane morguna kaldırıldı. Diğer öğrenciler ise tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Olayın ayrıntıları soruşturma kapsamında incelenmeye devam ediyor.

"Sosyal medya paylaşımı dikkat çekti"

Yaşanan olayda hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın 9 Temmuz'da tarihinde sosyal medya hesabından asansör fotoğrafı paylaştığı ortaya çıktı. Ertaş'ın, yayımladığı asansör fotoğrafında asansör kabini içerisindeki aynada yazan 'sadece ölüler görür' ifadesi ise dikkati çekti.

Kaynak: iha