İstanbul'un Ümraniye ilçesinde polis memuru Şeyda Yılmazşehit eden Yunus Emre Geçti'nin çeşitli suçları ortaya çıkmaya devam ediyor. Poliste 26 suç kaydı olduğu belirlenen Yunus Emre Geçti'nin adliyeye yansıyan dosya sayısı ise 24. Bunlardan dördünde mağdur, 14'ünde şüpheli, altısında ise 18 yaşından küçük olduğu dönemlerde suç işlemesi nedeniyle 'suça sürüklenen çocuk' sıfatıyla yer alıyor.

Yunus Emre Geçti

ARKADAŞININ KIZ ARKADAŞINA HAKARET

Yakın zamanlı dosyalarından birinde Yunus Emre Geçti, ortaokul arkadaşı Ali Y'nin kız arkadaşına hakaret etti. Bunu duyan Ali Y. arkadaşı Yunus Emre Geçti ile tartıştı. Sonrasında Yunus Emre Geçti Instagram'dan arkadaşına, etrafa ateş ettiği videoyu gönderip, "ansızın" yazdı. Videoyu gönderdikten 4 gün sonra 28 Haziran 2024 günü Geçti, arkadaşını bacağından ve kalçasından yaraladı. Ali Y'nin şikayeti üzerine ifadesi alınan Geçti iddiaları reddedip saldırıya uğrayanın kendisi olduğunu iddia etti. Geçti hakkında savcılık "basit yaralama" suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Geçti'nin Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yargılaması sürüyor.10 Ağustos 2023 günü ise Geçti, Hasan A. otomobiliyle trafikte beklerken silahın kabzası ile camı kırıp, kırıklarla da adamın kolunu kesti. Mağdur önce şikayetçi olsa da sonrasında şikayetinden vazgeçti. Savcılık şikayetten vazgeçme nedeniyle "mala zarar verme" ve "yaralama" suçlarından takipsizlik verdi, "silahla tehdit" suçundan ise 5 yıla kadar hapsini istedi. Geçen mayıs ayında yapılan duruşmada savcı Geçti'nin cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, duruşmaya gelmeyen Geçti'nin zorla getirilmesi için emniyete yazı yazdı.

Şeyda Yılmaz Şehit

TRAFİKTE ADAMIN KOLUNU KESTİ

10 Ağustos 2023 günü ise Yunus Emre Geçti, Hasan A. otomobiliyle trafikte beklerken silahın kabzası ile camı kırıp, kırıklarla da adamın kolunu kesti. Mağdur önce şikayetçi olsa da sonrasında şikayetinden vazgeçti. Savcılık şikayetten vazgeçme nedeniyle "mala zarar verme" ve "yaralama" suçlarından takipsizlik verdi, "silahla tehdit" suçundan ise 5 yıla kadar hapsini istedi. Geçen mayıs ayında yapılan duruşmada savcı Geçti'nin cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, duruşmaya gelmeyen Geçti'nin zorla getirilmesi için emniyete yazı yazdı.

Şeyda Yılmaz

ARKADAŞINI DARP ETTİ


19 Eylül 2022'de ise Yunus Emre Geçti, Taha S. isimli mağduru Sancaktepe'deki ormanlık bir alana götürüp burada tehdit ve darp etti. Gencin bin lirasını ve ve telefonunu gasp eden Geçti, geri alabilmesi için 7 bin TL istedi. Geçti hakkında 29 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Geçti ise "Zararı ailem karşıladı ama zaten suçum yok" dedi.


YUNUS EMRE GEÇTİ'YE SAYGI İNDİRİMİ

Yunus Emre Geçti'nin "silahla yağma" suçundan 11 yıl hapsine karar verdi. Olay tarihinde 18 yaşından küçük olması, mağdurun zararını gidermesi nedeniyle indirim yaptı. Mahkeme, "Olaydan sonraki ve yargılama sürecindeki olumlu davranışları, duruşmadaki saygılı hali ve cezanın geleceği üzerindeki olası olumsuz etkileri dikkate alınarak cezasında indirim yapıldı" diyerek saygı indirimi yaptı ve cezasını 3 yıl 20 güne düşürdü.


 

Kaynak: Haber merkezi