Yulaf, özellikle sindirimi yavaşlatan, kan şekerini dengeleyen ve sürekli enerji sağlayan beta-glukan olmak üzere lif açısından zengindir. Ayrıca enerji metabolizması için gerekli olan demir ve B vitaminleri de içerir.
UZUN SÜRE TOKLUK
Karbonhidratlardan gelen glikoz, vücudun birincil enerji kaynağıdır. Beyaz pirinç veya beyaz ekmek gibi rafine karbonhidratların aksine, bu seçenekler enerji artışlarını ve düşüşlerini önleyerek sizi daha uzun süre tok tutar.
ALTERNATİF BOL
Yulafı beslenmenize eklemenin en yaygın yolu yulaf ezmesidir. Ancak yulafı yoğurtlara ve çeşitli içeceklere de ekleyebilirsiniz. Fırınlanmış ürünlere de katabilirsiniz... Onun besin değerlerinden faydalanmayı unutmayın...
Muhabir: TAMER AYERİ