Kaçak iş insanı Cem Uzan Fransa'da yaşasa da Türkiye ile bağlarını koparamıyor. Kurduğu partiyle 2002 seçimlerinde aldığı oyla bir çok partinin baraj altında kalmasına sebep olan ve Türkiye'nin kaderini değiştiren Uzan, futbolda da büyük sansasyon yaratan hamlelere imza atmıştı. 

Olmaz ki, böyle de golf oynanmaz ki! Olmaz ki, böyle de golf oynanmaz ki!

DÖNEMİNİN EN BÜYÜK OLAYIYDI UZAN!

İstanbulspor'u alan Cem Uzan, dönemin en büyük futbolcularından Aykut Kocaman'dan Sergen Yalçın'a, Oğuz Çetin'den Emre Aşık'a kadar herkesi kadrosuna katmıştı. Birbirinden değerli yabancı transferleriyle de 'üç büyüklere' meydan okumuştu. Hatta Uzan'ın İstanbulspor'u, o dönem maçlarını oynamak için devlete ait olan ve kullanılması için Beşiktaş'a kiralanan o zamanki adıyla İnönü Stadına da talip olmuş, siyah-beyazlıların 4 milyon dolarlık tekliflerine karşılık 150 milyon dolar teklif vererek futbol kamuoyunda deprem yaratmıştı. Ancak amacına ulaşamamıştı. 

PARTİLER KESMEDİ, DÜMENİ YİNE FUTBOLA KIRDI!

Bu ve bunun gibi bir çok sansasyonel hareketlerle bütün tabuları yıkan Cem Uzan yine sahnede... Siyaseti bırakan iş insanı, aradığı heyecanı yine futbolda buldu. Fransa'da aşk partileri veren, internet programları ile adından söz ettiren Uzan'ı bunlar kesmemiş olacak ki yine futbola yatırım yapmaya karar verdi. 

Icardi'den kötü haber! Rize'de niye Yok? Icardi'den kötü haber! Rize'de niye Yok?

GALATASARAY REDDETTİ, KENDİ TAKIMINI ALIYOR

Türkiye'deyken Galatasaray başkanlığına aday olmak isteyen, hatta o zamanlar sarı-kırmızılıların bütün borçlarını ödeme taahhüdünde bulunan Uzan, siyasi durumundan ötürü kabul görmemişti. Daha sonra Galatasaray'a Mario Jardel'in transferini hediye ederek büyük sükse yapmıştı. 

Geçtiğimiz günlerde de Galatasaray'a sponsor olmak isteyen ve bunun için hatrı sayılır bir teklif veren Uzan yine reddedilmişti. 

İtalya’da şike şoku! Yok böyle ceza! Sıra Zaniolo'da mı? İtalya’da şike şoku! Yok böyle ceza! Sıra Zaniolo'da mı?

Cem Uzan yine kendi takımıyla futbola dönmek için İstanbulspor'u almaya karar verdi. Profesyonel ekibini bu iş için görevlendirdi, gerekli teklif için çalışmalar başladı. 

Cem Uzan o dönem yarım bıraktığı işi bu sefer bitirmeye kararlı. Transfer piyasasını alt üst edecek kararlara imza atmaya hazırlanıyor. Galatasaray'dan Mauro Icardi ve Fenerbahçe'den Dusan Tadic dahil yıldızlarla dolu bir kadro kurmak için teklif paketleri hazırlamaya başladı. Türkiye'de takımların almaya bütçelerinin yetmediği, Arabistan'a da gitmek istemeyen üst düzey futbolculardan bir liste hazırlatan Uzan, Türk futbolunu uzun yıllar domine etmek istiyor.

Kaynak: Şevket Arslan