Şu anda dünya genelinde görülen yeri COVİD-19 dalgası aslında sürpriz değil. Seyahatlerdeki ve başkalarıyla yapılan genel aktivitelerdeki artış, havalar ısındığında virüsün yayılmasının bir parçası.

COVİD İLE İLGİLİ İYİ HABER NE?

İyi haber şu ki; bu yayılan varyantların hiçbirinin daha ciddi hastalıklara neden olduğu düşünülmüyor. Doktorların sıklıkla gördüğü semptomlar arasında ateş, boğaz ağrısı ve öksürüğün yanı sıra kas ağrıları ve yorgunluk yer alıyor. Bununla birlikte, uzun süreli COVID'in enfeksiyonla birlikte hala bir olasılık olduğunu belirtmekte fayda var.

3 boyutlu yazıcıyla evler yapılıyor! 100 binalık bir topluluk inşa ediliyor! 3 boyutlu yazıcıyla evler yapılıyor! 100 binalık bir topluluk inşa ediliyor!

YÜKSEK KALİTELİ MASKE

Yeni raporlar; kronik yorgunluğa ve diğer semptomlara yol açabilecek durumun ciddiyetini vurguluyor. Yüksek kaliteli bir maske takmak, hasta insanlardan uzak durmak ve aşıları takip etmek gibi COVID'den korunmak için yapılan olağan şeyler hala geçerli.

BU HASTALIKLA YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ

Doktorlar, sanki bu hastalık dünyamızdan tamamen silinmiş gibi davranılmamasını istiyor. Bu sebeple mümkün olduğunca tedbir alınmasını tavsiye ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ