Daniella Glaeze, 3D teknolojisiyle yapılmış evini TikTok'ta belgeleyerek milyonlarca görüntüleme topladı. 3D ile yapılmış evler, uçan kaykaylar ve hologramlarla dolu bir gelecekten geliyormuş gibi düşünülebilir. Ancak Daniella Glaeze için, o zaten bunu yaşıyor. Glaeze, Business Insider'a, "Bu içeriğin bir kısmını izleyicilere ve  bu evlerin nasıl çalıştığını görmek isteyen herkese sunmaktan kesinlikle heyecan duyuyorum" açıklamasında bulundu.

DUVAR SİSTEMLERİNİN YÜZDE 95'İ BASILDI

Yerli apron otobüsü Suudi Arabistan'a ihraç edildi Yerli apron otobüsü Suudi Arabistan'a ihraç edildi

Ancak burada sadece Glaeze'nin evinden bahsetmiyoruz. 3D baskı inşaat girişimi Icon, Teksas'ta Wolf Ranch adı verilen 100 adet 3D baskı evden oluşan bir topluluk inşa etmek için sektörün devi Lennar ile iş birliği yaptı. Icon'a göre, evlerin 95'inin duvar sistemleri halihazırda basılmış durumda. Hepsinin 2025 yılına kadar tamamlanması bekleniyor, ancak Glaeze gibi sakinler çoktan taşınmaya başladı.

İKİMİZ DE TEKNOLOJİ BAĞIMLISIYIZ GERÇEKTEN İLGİMİZİ ÇEKTİ

İlk kez ev sahibi olan ve ikisi de yazılım mühendisi olan Glaeze ve eşi, TikTok'ta bu evlerden bazılarını gördükten sonra ilgi duymaya başladılar. Glaeze, "İkimiz de teknolojiyle ilgileniyoruz, dolayısıyla böyle bir şeyin yaratılmasında ne tür mühendislik ve inovasyon gerektiğini biliyoruz. Bu yüzden gerçekten ilgimizi çekti" dedi.

DUVARLARDAKİ TOZ KONUSUNDA ENDİŞE ETMEYİN

4 milyondan fazla izlenme sayısına ulaşan bir TikTok videosunda Glaeze; 4 yatak odası, 3 banyosu ve bir garajı olan evini dolaştırdı. Birkaç yorumcu, duvarlardaki kir konusunda endişeliydi. Biri, Duvarlarda biriken tüm tozu düşünmekten kendimi alamıyorum" şeklinde yorum yaptı. Ancak Glaeze, belirgin oluklara rağmen henüz herhangi bir toz oluşumuyla karşılaşmadığının güvencesini verdi. Bir toz bezi veya el tipi elektrikli süpürgenin işi hallettiğini söyledi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ