29 Ekim Pazar günü Cumhuriyet'in 100. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Ülkenin her yerine yayılan Cumhuriyet ve Atatürk coşkusu, milyonların sokağa dökülmesine neden oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapılan kutlamalar, 100. yıla damga vurdu. Sosyal medyada Cumhuriyet Bayramı ile ilgili paylaşım rekoru gerçekleşti. En çok fotoğrafı paylaşılan isim ise kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk oldu. Geliştirilen bir yapay zeka modeli de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile fotoğraflarınızı birleştirmeyi sağlıyor. İşte yapay zeka ile Atatürk ile yan yana fotoğraf oluşturma nasıl yapılır? sorusunun cevabı...

ATATÜRK İLE YAN YANA FOTOĞRAF OLUŞTURMA NASIL YAPILIR?

Mustafa Kemal Atatürk ile fotoğrafınızı birleştirmek için öncelikle yuzuncuyil.harikalar.com sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Öncelikle ''zamanın ötesinde bir kucaklaşma'' başlığı adı altında bir sayfa karşınıza çıkacak. Buradan ''hemen başla'' demelisiniz. Daha sonra ise buraya bilgilerinizi yazacaksınız. İstenen bilgiler arasında; Adınız, Soyadınız, e-mail adresiniz yer alıyor. Mustafa Kemal Atatürk ile yan yana görünmesini istediğiniz fotoğrafı yüklemeniz gerekmektedir. Daha sonra istediğiniz fotoğraf site tarafından size sunuluyor. İndir dediğinizde de fotoğrafınızı indirebilirsiniz. Böylelikle 100. yıl hatırası olarak Mustafa Kemal Atatürk ile yan yana bir fotoğrafa sahip olmuş olacaksınız. 

SİTEDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Yukarıdaki işlemler oldukça kolay. Ancak bir sorun bulunuyor. Oluşturulan yapay zeka büyük ilgi görüyor. Herkes Mustafa Kemal Atatürk ile fotoğrafının yan yana gelmesi için siteyi ziyaret ediyor. Bu da sistemin yavaşlamasına neden oldu. Pazartesi sabahı itibariyle sitede bekleme süresi bir saati geçiyor. Sistem sürekli olarak güncellense de henüz istenilen hız sağlanmış değil. 

Hatta sitede, ''Şu anda sıradasınız. Sabrınız için teşekkürler. Yoğun bir trafik yaşıyoruz ve web sitesinde aynı anda bulunabilen kullanıcı miktarını sınırlamak için sanal bir kuyruk oluşturuyoruz. Mümkün olan en iyi çevrimiçi deneyimi yaşamanızı sağlayacağız.

Bu sayfa otomatik olarak yenilenecektir, lütfen tarayıcınızı kapatmayın.'' şeklinde bir uyarı ile karşılaşıyorsunuz.

Bu durumun yapay zeka geliştiricileri tarafından kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulması beklentiler arasında. Ardından daha hızlı sonuçların alınabileceği bir siteye erişim sağlanmış olacak.

Editör: Orhan Duman