İsrail-Hamas savaşında Gazze'deki insani dram giderek derinleşiyor. Aralıksız kenti bombalamaya devam eden İsrail ordusunun, geniş kapsamlı kara harekatı düzenlemesi konuşuluyor. İsrail Ordusu tarafından paylaşılan kamera görüntülerinde, tankların ve buldozerlerin Gazze'nin kuzeyine girdiği görülmekte olup, IDF, yoğun çatışma sırasında birçok teröristin öldürüldüğünü bildirdi.


3

The Telegraph'ın haberine göre; IDF, Hamas'ın yeni bir sürpriz saldırı planladığına dair İsrail sınırını geçmeye hazırlandığını öne sürdü ve şu ifadeleri kullandı: "Erez geçidi yakınlarında faaliyet gösteren IDF askerleri Gazze Şeridi'ndeki bir tünelden çıkan bir dizi terörist ile çatıştı."


4

İsrail zırhlı birlikleri, Gazze'de Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın "yeni bir aşama" olarak nitelendirdiği yeni operasyonlara başladı. Daha önce İsrail güçleri Gazze'ye küçük ölçekli kara saldırıları düzenlemişti, ancak şu anki saldırı, İsrail askerlerinin bölgedeki en uzun süren operasyonu oldu.

5

 Analistler, İsrail'in düşük yoğunluklu kara saldırısını tercih etmesinin arkasındaki nedenin Hamas'ın elindeki rehineler olduğunu düşünüyor.
 

Kaynak: haber merkezi