Yade ismi vatandaşlar tarafından sıkça merak ediliyor. Bunun nedenleri arasında son dönemde Yade isminin oldukça yaygın olarak tercil edilmesi var. Peki, Yade ismi anlamı nedir?, Yade kelimesi ne anlama gelmektedir?, Yade isminin kökeni nedir? Yade kelimesinin TDK sözlük karşılığına detaylıca içeriğimizde yer vermeye çalıştık. İşte Yade ismiyle alakalı merak ettiğiniz tüm soruların cevapları bu haberimizde yer alıyor. İşte detaylar...

YADE İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

İlk olarak Yade'nin ne demek olduğuna, Yade isminin anlamının ne olduğuna haberimizde yer verelim. Yade ismi, dilimize Farça dilinden geçmiştir. Kelime anlamı ise; ''hatıra'' şeklindedir. İslami açıdan kullanılmasında sakınca olmayan Yade ismi kutsal kitap Kuran-ı Kerim'de yer almamaktadır. Ancak Yade ismi dini açıdan sakıncalı değildir.

YADE NEDİR?

Aslında bu sorumuza yukarıda cevap verdik. Ancak daha da detaylandıralım. Farsça kökenli bir kelime olan Yade'nin ne olduğu sorusunun cevabı; ''Hatırlanan, hatırda kalan, anılan, yabancı kişi, gurbet, sevgili, aşık'' anlamındadır. Yade, TDK'da da ''hatıra'' şeklinde tanımlanmaktadır.

YADE ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

''Hatıra'' anlamına gelen Yade adı, kız ismi olarak kullanılır. Naif bir isim olan Yade, Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Ancak dinen Yade isminin çocuklarınıza verilmesinde sakıncası bulunmamaktadır.

Yade ismi özellikleri bakımından oldukça dikkat çekici. TDK'da kelime anlamı da beğenilen Yade adının özellikleri de beğenilmektedir.

Yade ismine sahip olan insanlar özgürlüklerine düşkün olurlar. Kuralları sevmezler. Kendi bildiklerini okurlar. Doğal ve rahat davranmak onların en önemli özellikleri arasındadır. Etrafındaki kişilerin söylediklerini çok dert etmeyen Yade ismindeki kişiler stil sahibidir ve sezgilerine güvenirler. İçinde bulundukları gruplara liderlik etmeyi severler. Cesurdurlar. Ayakları yere sağlam basar. Düşünerek hareket ederler. Sistemleri vardır ve her şeyi planlamayı severler. Mükemmeliyetçi bir yapıya sahip olan Yade ismindeki kişiler özgürlüklerine de düşkündür. Hayatı istedikleri gibi yaşamayı severler. Baskı altında başarılı olmayı bilirler. Arkadaş ortamıyla dışarıda eğlenmeyi severler. Objektif düşünürler. Olayları farklı yönden görüp, objektif bir şekilde değerlendirip, cesur bir şekilde davranırlar. Karşısındaki kişilere dürüst davranırlar. Ancak en önemli eksikliklerinden birisi de inatçı olmalarıdır. Bazı durumlar karşısında kendi bildiklerini okudukları için inatçı olabilirler.

Editör: Orhan Duman