Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havalandı, Kapadokya'nın gökyüzünde dans eden 165 sıcak hava balonu, hem binicilere hem de izleyenlere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Biniciler, Kapadokya vadilerini kuş bakışı izlerken, yerli ve yabancı turistler de eşsiz manzaranın tadını çıkardılar.


UNESCO Kültürel ve Doğal Miras listesinde yer alan Kapadokya, peribacaları, ilginç kaya oluşumları, güzel vadileri ve yer altı/üstü kaya şehirleriyle dünya ve Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bayram tatili nedeniyle bölgeye akın eden yerli turistler, sıcak hava balonlarına büyük ilgi gösterdi.


Sıcak hava balonu pilotu Suat Orman, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Bayram nedeniyle hem yerli hem de yabancı misafirlerimiz açısından bölgemizde yoğunluk var. Son yıllarda Kapadokya'daki yerli turist sayısındaki artış bizleri memnun ediyor. Pandemi döneminde ve sonrasında yerli turistlerin turizme katkısı büyük oldu. Şu an bölgede ticari olarak 165 balon havalanıyor. Yerli ve yabancı misafirlerimize elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.


Bayram tatili için Kapadokya'ya gelen yerli turist Metin Öztekin ise, "Kapadokya'ya 1988'de gelmiştim. O günden bugüne çok şey değişti. Daha önce görmediğimiz yerleri gezdik. En son balon turu yapmak istedik. Umarım iyi geçer" dedi.

iha