Hatay, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda büyük bir yıkıma uğramıştı. Bu bölgede yaşayan çocukların moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla Küçükçekmece Belediyesi ve Seiba Uluslararası Hikaye Anlatıcılığı Merkezi tarafından 4. Masal İstanbul Festivali düzenlendi. Masal anlatıcıları, masal kamyonu ve masal bisikleti ile Hatay'ın Samandağ, Antakya ve Defne ilçelerinde yaşayan kent sakinleri ve depremden etkilenen çocuklarla 12-13 Haziran tarihlerinde buluştu.

Çocuklar, festivale büyük ilgi gösterdi. Deneyimli masal anlatıcıları, çadır kentleri ziyaret ederek çocuklara "Güneşe Uzanan Masallar"ı seslendirdi. Depremin etkisiyle psikolojik olarak zor zamanlar geçiren çocuklar, farklı etkinliklerin sunulduğu Masal İstanbul festivalinde hem moral buldu hem de eğlenceli vakit geçirdi. Festival sonunda çocuklara oyun setleri ve kitaplar hediye edildi.

Festival Yönetmeni ve Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, "Bu yıl 4. kez düzenlediğimiz festivalimizi Hatay'a taşıyarak deprem psikolojisinden uzaklaşmalarını ve yüzlerinde bir tebessüm oluşmasını amaçladık. Masalların umut ve mutlu sonlarını hatırlatmasını umuyoruz. Umarız yaşadıkları acı dolu günlerin ardından bu festival, bölge halkı için güzel bir anı olur" dedi.

Eğitmen Nazlı Çelik Azazi ise depremzedelerle bir araya gelmenin önemine değinerek, "Hislerimizi kelimelere dökmek kolay değil. Depremzedelerle bir araya gelmek, göz göze gelmek ve birbirimizi dinlemek şifadır. Masal anlatıcılığının en büyük katkılarından biri de bu. Bu durumlar bizi iyi hissettiriyor" şeklinde konuştu.

İHA