Medicana Bursa Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şermin İpçioğlu, kozmetik ürünlerin kullanımında yapılan hatalara dikkat çekerek, özellikle makyaj malzemelerinin başkalarıyla paylaşılmasının göz sağlığı için risk oluşturabileceğini belirtti. "Göz enfeksiyonu geçiren bir kişiye makyaj malzemenizi verirseniz, kendi gözlerinizi de enfeksiyon kapma riskiyle karşı karşıya bırakabilirsiniz" diyen İpçioğlu, mağazalarda veya ortak kullanım alanlarında bulunan deneme ürünlerinin de göz sağlığını tehdit edebileceğini vurguladı.

Bayanlar göz makyajına dikkat İhlas Haber Ajansı

Makyaj malzemelerinin belirli bir kullanım süresi olduğunu hatırlatan İpçioğlu, genellikle 3 ila 4 ay olarak kabul edilen bu sürenin malzemenin türüne göre değişebileceğini dile getirdi. Kullanım süresi dolan makyaj malzemelerinin bakteri üretme potansiyeline sahip olduğunu ve bu nedenle süresinden fazla kullanılmamaları gerektiğini ekledi.

Alerjik bünyesi olan kişilerin dikkat etmesi gerektiğini söyleyen İpçioğlu, birden fazla kozmetik ürünü kullanırken alerji riskini azaltmak için ürünleri sırayla denemelerini önerdi. Özellikle eyeliner veya göz kalemi gibi ürünleri uygularken kirpik diplerine değil, dış kısımlarına sürmeleri gerektiğini belirtti. Bu uygulamanın Meibomean yağ bezlerinin tıkanmasını önleyerek göz sağlığını koruduğunu ifade etti.

Son olarak, göz makyajı yaparken ürünlerin gözün içine değil, dışına doğru uygulanması gerektiğini vurgulayan İpçioğlu, gözle temas eden bir ürünün temizlenmesi ve rahatsızlık devam ederse göz hekimine başvurulması gerektiğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA