İspanya'da hem öğünlerde yenilen hem de atıştırmalık olarak tüketilen tortilla de patatas, kullanılan malzemeler ve lezzetiyle bize hiç de yabancı bir lezzet değil. O nedenle bu tarifi gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. İspanya'nın yanı sıra Güney Amerika ülkelerinde de tüketilen İspanyol omleti her mutfakta bulunan malzemelerden oluşuyor.

MALZEMELER
2 adet patates
1 adet soğan
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Taze soğan (tercihe bağlı)

YAPILIŞI
Patatesleri soyup ortadan ikiye böldükten sonra yarım ay şeklinde çok ince veya çok kalın olmayacak şekilde doğrayın. Daha sonra patatesleri kızartın. Küp küp doğradığınız soğanları bir tavada kavurun. 3 yumurtayı tüzünü ve karabiberini ekleyerek çırpın. Patates, soğan ve yumurtaları bir kapta birleştirip nazikçe karıştırın. Margarinle yağladığınız bir tavaya karışımı döküp tavanın kapağını kapatın. Tabanı kızarana kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra tersini çevirip pişirin. İki yüzü de piştikten sonra tabağa aldığınız omletin üzerini doğradığınız taze soğanlarla süsleyebilirsiniz. Sıcak yenebildiği gibi tercihe göre soğuk da tüketilebilir. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI: İçindeki yumurtanın sıvı kalmaması için İspanyol omletini kısık ateşte uzun süre pişirin. Tersini çevirirken bir tabak kullanarak omleti tabağa alın ve tavayı tekrar yağladıktan sonra omletin pişmemiş tarafını koyun.

ALİ BALTACI

Editör: Elif Kızılçay