Tuz tüketimini azaltmak; yüksek tansiyonu düşürmeye, kalp hastalığı riskini azaltmaya ve potansiyel olarak böbrek sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir. Çok fazla sodyum tükettiğimizde, vücut fazladan su tutar ve bu da kalp ve damarlar üzerinde daha fazla baskı oluşturur.
FELÇ RİSKLERİ
Tuz alımınızı azaltarak kalbinize biraz nefes aldırmış olursunuz. Daha az sodyum tüketmek ayrıca felç riskini azaltmaya ve hatta zamanla kemik sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Yüksek sodyum seviyeleri kemikler için kötü olan kalsiyum kaybına da yol açabilir.
DOĞAL LEZZETLER
Tuzu azalttığınızda, yiyeceklerin doğal lezzetlerini daha çok takdir etmeye başlarsınız. Ve bu da yemekle daha sağlıklı bir ilişkiye yol açabilir. Kısa bir süre tuzu kestikten sonra o çok sevdiğiniz patates cipsini ağzınıza atın... Büyük ihtimalle onu yiyemeyeceksiniz.