Türkiye'nin lider internet sitesi konumunda bulunan Mynet, Mediazone şirketine satıldı. Sektöre 1999 yılında katılan Mynet, koronavirüs sürecinde ofisi kapatarak hibrit çalışma modeline dönmüştü. Yeni yapılan satın anlaşmasıyla birlikte Mynet ve Onedio'nun yeni CEO'su Kaan Kayabalı oldu. Kayabalı, Onedio'nun kurucusu olarak biliniyor.

MEDYADA DEV SATIŞ

Onedio.com'da yer alan habere göre, Çatısı altında birçok önemli medya, spor ve eğlence kuruluşunu barındıran İstanbul Portföy’ün kurucusu olduğu Mediazone, Onedio’nun ardından Mynet Medya’yı ve Mynet’in web oyunları kısmını satın aldı. İstanbul Portföy Genel Müdürü Barış Hocaoğlu, Mediazone CEO’su Kaan Kayabalı ve Mynet’in Kurucusu, Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli arasında yapılan anlaşma ile Mynet Medya ile Mynet’in Web oyunları kısmı, İstanbul Portföy’ün medya fonu Mediazone bünyesine katıldı.

mynet (3)

MYNET, ONEDİO VE MAÇKOLİK TEK ÇATI ALTINDA

Son olarak 45 milyondan fazla kullanıcıya sahip Türkiye'nin lider internet şirketi Mynet Medya’yı ve Web oyunları kısmını bünyesine katan Mediazone, bu büyük birleşmeyle dijital medya alanına yenilik ve değer katmayı hedefliyor. Türkiye’nin en büyük yeni medya atılımına imza atan Mediazone’un bu girişiminin ardından Mynet, Onedio ve Maçkolik tek çatı altında toplanmış olacak ve Türkiye’nin en büyük dijital medya operasyonu haline gelecek.

KAAN KAYABALI KİMDİR?

Onedio'nun kurucusu ve Türkiye'nin önde gelen girişimcilerinden biri olan Kaan Kayabalı, 17 Ekim 1983 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Eğitim hayatını ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamlayarak mezun olmuştur. Üniversite yıllarında, ODTÜ Teknokent tarafından düzenlenen "Yeni Fikirler, Yeni İşler" (YFİ) yarışmasında birinci olarak, 2008 yılında ODTÜ'den "Yüksek Onur Sertifikası" ile ödüllendirilmiştir.

2012 yılında, Kaan Kayabalı tarafından Onedio adlı platform kurulmuştur. Onedio, aylık bazda 4.5 milyon tekil ziyaretçiye ulaşarak büyük bir okuyucu kitlesi tarafından takip edilmektedir. Ayrıca, 2 milyonu aşkın Google indeksi ile geniş bir dijital varlığa sahiptir.

Kaan Kayabalı, Onedio'nun büyümesine katkı sağlamak amacıyla Revo Capital adlı şirketten 1.2 milyon dolarlık yatırım desteği almıştır. Hala büyümeye devam eden Onedio, üye olmak isteyen kullanıcılara kapılarını açmıştır. Ancak, ana sayfada yayınlanacak içeriklerin editör onayına tabi olduğunu unutmamak önemlidir.

mynet (2)

MEDİAZONE PLATFORMU HAKKINDA

Mediazone, markaların potansiyelini en üst seviyeye çıkarmanın sıradışı bir yolunu sunuyor. Artık sıradan reklamlardan sıkıldık, bu yüzden markanızı parlatmak için farklı ve cesur bir yaklaşım gerekiyor. Medya kuruluşu, markanızın sesini sadece tek bir kanalda değil, her yerde duyurmak istiyor. Unutun o eski tek yönlü iletişimi, çünkü Mediazone ile kapsayıcı bir iletişim ağı kuruyor. Müşterilerinizi farklı mecralarda yakalamak için çalışıyor, çünkü klasik yöntemler artık yetersiz.

Peki, "Neden Mediazone?" diye sorabilirsiniz. İşte cevap: Biz yaratıcı etkiye ters orantılı maliyet sunuyor. Medya hedefleriniz reklam kirliliği içinde kaybolmasın diye burada. Mediazone'un uzman profesyonelleri medya analizleri yapıyor ve markanızın medya yatırımlarını en etkili şekilde kullanmanızı sağlıyor. Mediazone'un iletişim stratejisi, markanızın hedeflediği kitleye ulaşmak için vazgeçilmez bir anahtar. Süreklilik prensibi ve doğru stratejiyi oluşturma konusundaki uzmanlığıyla markanızı zirveye taşıyor. Hem geleneksel medyada hem de dijital platformlarda başarıya ulaşmak için stratejinizi oluşturuyor.

Editör: Mehmet Buğrahan İncecik