Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de Singapur'da olduğunu ifade eden Yılmaz, geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye FATF'den gelen bir ekibin saha incelemesi yaptığını, "son derece olumlu bir rapor" hazırladığını belirtti.

"Yarın olumlu bir karar çıkacağına inanıyoruz. Çıkmazsa da bunu siyasi olarak yorumlarız" diyen Yılmaz, gri listeden çıkılmadığı takdirde "dünyanın sonu olmadığını" söyledi.

Mehmetşimşek1....

Ancak "Çıktığınız zaman finansal çevrelerde daha fazla güven telkin etmeniz, daha rahat bir şekilde Türkiye'ye finansal akışların sağlanması konusunda bir avantaj" sözlerini ekledi.

Evi satıp faize yatırmayın sonra ev almak çok zor olacak Evi satıp faize yatırmayın sonra ev almak çok zor olacak

"ARTIK NEDEN KALMADI"

FATF, 2021 yılında kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye'nin daha sıkı izlenmesini gerektiren gri listeye alındığını duyurmuştu.

Şimşek iki günlük ziyaret sırasında FATF toplantısına katılıp konuşma yapacak, yatırımcılar ve Singapur siyasi liderleriyle görüşecek.

Yılmaz, Ankara'nın, FATF'nin talebi doğrultusunda kripto varlık yasa tasarısı da dahil olmak üzere birçok düzenleme yaptığını ve görev grubunun Türkiye'yi "gri listede" tutması için hiçbir neden olmadığını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi-bbc