İŞTE TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI:

  • Yemekten sonra sindirime yardımcı olur,
  • Kolon ve kalın bağırsak kanserini yüzde 25, 
  • bağırsak kanserini ise yüzde 45 azaltır,
  • Hafızayı güçlendirir,
  • Depresyona iyi gelir,
  • Diyabet ve Parkinson riskini azaltır,
  • Enerji sağlar,
  • Kolesterolü düşürür,
  • Ağrı kesici etkisi vardır,
  • Karaciğer yağlanmasına karşı etkilidir,
  • Siroz riskini azaltır,
  • Kilo vermede etkili bir silahtır,
  • Antioksidan özelliği vardır,
  • Kalp dostudur

Tüketimi aşırıya kaçtığında, yani günde 2 fincanı geçtiğinde Türk kahvesinin zararları olabiliyor.

TÜRK KAHVESİNİN ZARARLARI:

  • Uyku sorununa,
  • Mide problemlerine,
  • Yüksek tansiyona neden olabilir,
  • Kalp ritim bozukluğu, taşikardi gibi rahatsızlıkları olanları olumsuz etkileyebilir,
  • Tansiyon hastalarında kan basıncını yükseltir,
  • Günde 3 fincandan fazlası, doğurganlığı olumsuz şekilde etkileyebilir.


GRANÜL KAHVENİN FAYDALARI:

  • Zinde tutar,
  • Kalp ritmini düzenler,
  • Enerji verir,
  • Metabolizmayı hızlandırır,
  • Karaciğer sağlığı için faydalıdır

GRANÜL KAHVENİN ZARARLARI:

  • Tehlikeli bir kimyasal olan akrilamidden çok fazla bulunur,
  • Çok fazla tüketimi sinir hücrelerine zarar verebilir,
  • Kanser riskini artırır,
  • Baş ağrısına sebep olur,
  • Hiperoksalüri hastalarına zarar verir,
  • Demir emilimini azaltır,
  • Bağışıklığı düşürür.

Haber/ Editör 

Mehmet Kızmaz

Editör: Orhan Duman