Fenerbahçe, 2018 yılında NEC Nijmegen'e 1.4 milyon Euro ödeyerek Ferdi Kadıoğlu'nu kadrosuna kattı. O dönemde 19 yaşında olan oyuncu, Türkiye'de birçok takıma önerildi. Bu takımlar arasında Beşiktaş ve Trabzonspor da bulunuyordu. Ancak Fenerbahçe, genç oyuncu transfer etmeyi başardı. O dönemde yaşananlarla ilgili ilginç bir bilgi ortaya çıktı. İşte detaylar...

FERDİ KADIOĞLU YETERSİZ BULUNDU

Baba tarafından aslen Trabzonlu olan Ferdi Kadıoğlu, Trabzonspor ve Beşiktaş tarafından yetersiz bulundu. Trabzonspor, 2018-2019 sezonunda Ünal Karaman ile altyapı devrimi gerçekleştirdi. O dönemde Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Uğurcan Çakır ve Hüseyin Türkmen gibi altyapıdan çıkan isimleri kadronun demirbaşı yapan Ünal Karaman, Trabzonlu babası Feyzullah Kadıoğlu tarafından Trabzonspor'a önerilen Ferdi Kadıoğlu'nu veto etti. O dönemde daha ofansif bir pozisyonda forma giyen Ferdi Kadıoğlu için scout ekibinin verdiği raporu inceleyen Karaman, ellerinde Abdülkadir Ömür olduğunu ve önceliği ona vermek istediği belirtti. Bu nedenle Ferdi Kadıoğlu'nun Trabzonspor'a transferi gerçekleşmedi.

BEŞİKTAŞ İSTEMEDİ

Beşiktaş'ta da Şenol Güneş, kendilerine önerilen Ferdi Kadıoğlu'nu oynatamayacağı için istemedi. Hücum bölgesinde yetersiz gördüğü oyuncu için olumsuz rapor veren Şenol Güneş'in talebiyle Beşiktaş, bu transferi gerçekleştirmedi.

FENERBAHÇE'YE GELDİ BAMBAŞKA BİR OYUNCU OLDU

Fenerbahçe ise o dönemde 1.4 milyon Euro ödeyerek, Ferdi Kadıoğlu'nun bonservisini aldı. Genç oyuncu, ilk dönemlerde beklentilerin altında kaldı. Daha sonra ise daha defansif bir role büründü. Sol bek ve sağ bekte forma giymeye başlayan oyuncu, bambaşka bir profiline evrildi. Fenerbahçe'nin en önemli oyuncularından biri olmayı başardı. Bu sezon Fenerbahçe'nin oynadığı 12 resmi maçta forma giydi. 1 gol ve 1 asist katkısı verdi. Peşine dev takımları takmayı başardı.

SEZON SONUNDA AYRILIK KAPIDA

Fenerbahçe ile olan sözleşmesini 2022 yılında 2026 yılına kadar uzatan Ferdi Kadıoğlu'nu Avrupa takımları yakından takip ediyor. Özellikle Napoli'nin Ferdi Kadıoğlu ile ilgilendiği yazılmaya başlandı. Fenerbahçe'nin genç oyuncudan 25 milyon Euro'nun üzerinde gelir beklentisi var. Başkan Ali Koç, daha aşağıdaki teklifleri değerlendirmeyi düşünmüyor. Ferdi Kadıoğlu da sarı-lacivertli forma ile şampiyonluk yaşamadan takımdan ayrılmayı düşünmüyor.

Editör: Orhan Duman