Geçtiğimiz hafta 25 yaşında hayatını kaybeden TikTok yıldızı Taylor Rousseau Grigg'in ölüm nedeni ortaya çıktı. Eşi Cameron Grigg, Instagram paylaşımında "Kimse, özellikle de bizim yaşımızda, bu tür bir acı ve kalp kırıklığıyla uğraşmayı beklemez" ifadelerini kullandı.

ADDİSON NEDİR?

25 yaşındaki kadının astım ve Addison hastalığının yol açtığı komplikasyonlar sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Addison hastalığı, diğer adıyla adrenal yetmezlik, böbrek üstü bezlerinin yeterince çalışmaması durumudur. Her iki cinsiyette ve her yaş grubunda görülebilen oldukça nadir bir hastalıktır.

BELİRTİLERİ NELER?

Addison hastalığının belirtileri arasında aşırı yorgunluk, kilo kaybı, iştahsızlık, düşük tansiyon, düşük kan şekeri, mide bulantısı, ishal, kusma, karın ağrısı, kas ve eklem ağrıları, sinirlilik ve depresyon yer alabilir.

ESKİSİ GİBİ DEĞİLİM

Taylor Rousseau Grigg, daha önce paylaştığı bir TikTok gönderisinde sağlık sorunlarına değindi ancak bir teşhisten bahsetmedi. 1.4 milyondan fazla takipçisine, bir zamanlar çok atletik hissettiğini ancak artık sağlıklı ve formda olmadığını belirtmişti.
 

Muhabir: Tamer Ayeri