Pegasus Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komiteleri (MADKOM) kararıyla, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı sefer sayısının azaltıldığı, bu kapsamda 82 seferin iptal edildiği belirtildi.

İç ve dış hatlarda bugün 44, yarın ise 38 olmak üzere toplamda 82 seferin iptal edildiği ifade edildi. İptal edilen seferler için ücretsiz bilet değişikliği veya iptali yapmak isteyen yolcuların Pegasus mobil uygulaması ve internet sitesinden bu işlemleri ücretsiz gerçekleştirebileceği duyuruldu. Ayrıca, hava muhalefetindeki gelişmelere ve MADKOM kararlarına bağlı olarak iptal olan sefer sayısının artabileceği belirtilerek, bu nedenle yolcuların uçuştan önce Pegasus Hava Yolları'nın internet sitesindeki duyuruları kontrol etmeleri ve mobil uygulamadaki bildirimleri açık konumda tutmaları önerildi.

THY İPTAL SEFERİNİ GÜNCELLEDİ

Türk Hava Yolları (THY), dün hava koşulları sebebiyle 40 uçak seferini karşılıklı olarak iptal ettiğini duyurmuştu bugün ise iptal seferini arttırdı ve toplamda 105 sayıya ulaştı.

Kaynak: iha