Türk futbol kamuoyunu günlerdir meşgul eden FenerbahÇe ve Youssef En-Nesyri nihayet mutlu sonla biterken, yapılan KAP (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) bildirimi transfer ekonomik boyutunu da ortaya çıkardı. 

Yusuf2-2

Sarı-Lacivertli kulüpten yapılan KAP bildiriminde, “ Profesyonel futbolcu Youssef En-Nesyri'nin transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Sevilla Football Club, S.A.D. kulübüne toplam transfer bedeli olan 19.500.000 Avro 4 sene içerisinde 8 taksitle ödenecektir” denildi.

Yusufson1

GALATASARAY, PORTO’YA ÖDEMİŞTİ

Bu açıklama aynı zamanda Fenerbahçe’nin Galatasaray’a ait 24 yıllık transfer rekorunu kırdığı anlamına da geliyordu. Zira Galatasaray 2000 yılında Avrupa Gol Kralı olan Mario Jardel’i transfer edebilmek için Portekiz’in Porto Kulübü’ne tam 17 milyon dolar (Yaklaşık 562 milyon TL) bonservis bedeli ödemiş, bu rakam da rekor olarak kayıtlara geçmişti. 

Jardel

Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri’ye 5 yıllık sözleşme imzalarken, Faslı oyuncuya ödeyeceği ücreti açıklanmadı. Youssef En-Nesyri’nin Sarı-Lacivertli kulüpten her yıl 8 milyon euro alacağı öğrenildi. 

YOUSSEF EN-NESYRİ KİMDİR?

1 Haziran 1997 doğumlu ve 1.92 m boyunda olan En-Nesyri, hava toplarında ve fiziksel mücadelelerde öne çıkıyor. Ayrıca hızlı koşuları ve savunma arkasına yaptığı derinlemesine koşularla rakip savunmaları zor durumda bırakabiliyor. Yüksek boyu ve güçlü zıplama yeteneği sayesinde hava toplarında oldukça etkili olabiliyor. Özellikle duran toplarda ve ortalarda sıkça gol aranan bir golcü özelliği taşıyor. Sert şutları ile bilinen En-Nesyri, forvet pozisyonunda çeşitli rolleri üstlenebiliyor. Hem merkez forvet olarak hem de kanat forvet olarak oynayabiliyor.

Yusuf-13

En-Nesyri, kariyerine Fas'ın Mohammed VI Futbol Akademisi'nde başladı. 2015 yılında İspanyol kulübü Málaga'ya transfer oldu ve burada ilk olarak B takımında oynadı, kısa süre sonra A takıma yükseldi. Málaga formasıyla 41 maçta 5 gol kaydetti. 2018 yılında 6 milyon Euro karşılığında CD Leganés'e transfer olan En-Nesyri, burada daha fazla forma şansı buldu ve başarılı performanslar sergiledi. Leganés formasıyla 53 maçta 15 gol attı.

Kap-7

2020 yılında 20 milyon Euro karşılığında Sevilla'ya transfer olan En-Nesyri, burada kariyerinin en parlak dönemini yaşamaya başladı. Sevilla formasıyla 2020-2024 yılları arasında 196 maçta 73 gol ve 7 asist yapmayı başardı.

Muhabir: LİLA OKYANUS