Asya Şampiyonlar Ligi'nde inanılmaz bir olay yaşandı.

AA-20231002-32296662-32296660-IRANIN_SEPAHAN_TAKIMI_ILE_SUUDI_ARABISTANIN_ELITTIHAD_TAKIMI_ARASINDAKI_MAC_IPTAL_EDILDI (1)

Siyaset ile futbol bir kez daha iç içe girdi ve İran-Suudi Arabistan arasındaki gergin ilişkiler sahaya taşındı.

Altay Bayındır, Galatasaray'a kapıyı açık bıraktı Altay Bayındır, Galatasaray'a kapıyı açık bıraktı

Asya Şampiyonlar Ligi'nde Suudi Arabistan temsilcisi Al İttihad Jeddah, deplasmandaki İran ekibi Sepahan ile oynayacağı maça çıkış tüneline 2020 yılında öldürülen eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin büstü konulduğu için çıkmadı.

KASIM

Al İttihad Jeddah takımı maça çıkmadan havaalanına gitti.

Fenerbahçe, Crespo ile 1 yıl daha Fenerbahçe, Crespo ile 1 yıl daha


Asya Futbol Konfederasyonu'nun iptal olan maç sonrası hangi takıma ceza vereceği ise merak konusu.

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu'ndan bir başka ekibe daha emir geldi. 

Fenerbahçe'nin eski Teknik Direktörü Jorge Jesus'un çalıştırdığı ve Neymar'ın da formasını giydiği Al Hilal'e de yarın İran ekibi Nasaji Mazandaran ile karşılaşacağı Asya Şampiyonlar Ligi maçını oynamadan "Tahran'dan hemen ülkeye dönün" talimatı verildi.

AA-20231002-32296662-32296657-IRANIN_SEPAHAN_TAKIMI_ILE_SUUDI_ARABISTANIN_ELITTIHAD_TAKIMI_ARASINDAKI_MAC_IPTAL_EDILDI (1)

İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi

ABD, 3 Ocak 2020'de Bağdat Havalimanı'nda Kudüs Gücü Komutanı Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in araç konvoyuna MQ-9 olarak adlandırılan SİHA ile hava saldırısı düzenlemişti.

AA-20231002-32296662-32296661-IRANIN_SEPAHAN_TAKIMI_ILE_SUUDI_ARABISTANIN_ELITTIHAD_TAKIMI_ARASINDAKI_MAC_IPTAL_EDILDI (1)

2023 Nobel Tıp Ödülü kimlere gitti? 2023 Nobel Tıp Ödülü kimlere gitti?

Saldırıda her iki komutanla Irak ve İranlı askeri yetkililerden toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti. Dönemin ABD Başkanı Donald Trump, ABD'ye tehdit oluşturduğu gerekçesiyle Süleymani'yi öldürme talimatını kendisinin verdiğini duyurmuştu. Bunun ardından İran da 8 Ocak'ta ABD'nin Irak'taki iki üssünü balistik füzelerle vurmuştu. Saldırıda ABD askerlerinden ölen olmamış ancak daha sonra 109 askerin saldırı sırasında travmatik beyin hasarına uğradığı açıklanmıştı.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, ABD ile birlikte İran'ın bölgedeki en büyük rakipleri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de bölgedeki milis güçlere destek vermekle suçladığı, İran'ın ülke dışındaki operasyonlarından sorumlu komutanıydı.

Editör: Galip Öztürk