Oğuzhan Uğur'un sahibi olduğu 'BaBala TV' hesabından 6 Şubat 2023'te meydana gelen iki büyük deprem sonrasında Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi Nurdağı köyünde bir barajın patladığı ve Hatay'ın Antakya ilçesi Yarseli Barajı'nın çatladığı yönünde yaptığı paylaşımlar nedeniyle başlatılan soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 8 kişinin müşteki sıfatıyla, Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir'in ise şüpheli sıfatıyla yer aldığı belirtildi.

Barajların çatladığına ilişkin paylaşımlar yapılmıştı: Fenomen Oğuzhan Uğur’a 4 yıl 6 aya kadar hapi

İddianamede, BaBala TV hesabından yapılan paylaşımların deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerini aksattığı, halk arasında korku ve paniğe sebep olduğu ve gerçek olmayan bilgiler içerdiği ifade edildi. Şüpheli Oğuzhan Uğur'un ifadesinde, paylaşımların ekibinin yaptığını ve amaçlarının depremzedelere yardım etmek olduğunu savunduğu belirtildi.

İddianamede, şüphelilerden Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir'in 'basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi. Şüphelilerin yargılanmasına İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA