Avustralya Federal Polisi'ne göre; 32 yaşında olan Batı Avustralyalı bir adam, Perth'ten Sidney'e giden bir uçuşta yolcuları rahatsız etti. Sonuç olarak, uçak geri dönüp Perth'e inmek zorunda kaldı. Bu da pilotun iniş için biraz yakıt boşaltmak zorunda kalması anlamına geliyordu.


MALİYET FAZLA


Yolcunun, boşa giden yakıtın maliyetini karşılamak için havayoluna 8.630 Avustralya doları (5.806 ABD doları) ödemesi emredildi. Perth Sulh Mahkemesi ayrıca ona 6.055 dolar para cezası verdi. Bu da havadaki uygunsuz davranışının toplam maliyetinin 11.861 dolar olduğu anlamına geliyor...


UYARI NİTELİĞİNDE


Avustralya Federal Polisi'nin Geçici Müdürü Shona Davis yaptığı açıklamada, "Bu olay, suç davranışlarının insanlara ağır maliyet çıkarabileceği konusunda bir uyarı niteliğinde olmalı" dedi.


İSİMLER AÇIKLANMADI


Uçuş 25 Eylül 2023'te gerçekleşmiş olmasına rağmen, asi yolcuya karşı açılan davanın Avustralya hukuk sisteminde sonuçlanması yaklaşık bir yıl sürdü. Ne adamın ne de havayolunun adı kamuoyuna açıklandı... Ayrıca böylesine ağır bir cezayı hak etmek için ne yaptığı da belirtilmedi.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ