2 ay önce Ekonomi

Yapı Kredi, 2024'ün ilk yarısında 17,4 milyon lira net kar elde etti.

2 ay önce Keşfet

ABD'de gerçekleştirilen bir araştırma, doğum ayının çocukların zeka seviyelerini etkileyebileceğini ortaya koydu. Özellikle Eylül ve Aralık ayları arasında doğan çocukların, yaz aylarında doğanlara kıyasla daha yüksek zeka seviyesine sahip olduğu tespit edildi. Bu çocukların daha geç okula başlaması, zihinsel gelişimlerinde olumlu etkiler yaratıyor.

2 ay önce Dünya

Japonya, elektrikli bavul kullanıcıların sürücü belgesi almasını ve kask takmasını zorunlu kıldı. Yaşanan kazalar sonrasında bu konu geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Ancak kim bunun için kask takacak bilinmiyor!

2 ay önce Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3 bin kişilik ekibiyle kuyum sektöründe faaliyet gösteren 552 mükellefin 9 büyükşehirdeki 707 adresinde eş zamanlı denetim başlattı.

2 ay önce Ekonomi

Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER) Başkanı Yusuf Günay, Türkiye’nin yeşil hidrojen konusunda avantajlı olduğunu, "Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması"nın 2026'da uygulanmaya başlamasıyla birçok şirketin yeşil hidrojen üreteceğini bildirdi.

2 ay önce Ekonomi

Bugün, milyonlarca araç sahibi için Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksit ödemeleri sona eriyor. Ödeme yapmayanlar, her ay yüzde 4,5 gecikme faizi ile karşı karşıya kalacak. Araç sahipleri, MTV ödemelerini e-Devlet, dijital vergi dairesi, PTT ve bankaların internet sitelerinden gerçekleştirebilir.

2 ay önce Dünya

Sudan Askeri Lideri General Abdulfettah el-Burhan'ın drone ile yapılan suikast girişiminden sağ kurtulduğu öğrenildi. Bu saldırı sebebiyle Paramiliter Hızlı Destek Güçleri (RSF) suçlandı.

2 ay önce Ekonomi

Türkiye'deki havalimanlarında yük trafiği, yılın ilk 6 ayında 2,2 milyon ton seviyesini aşarken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,7 artış gerçekleşti.

2 ay önce Ekonomi

Türkiye'nin önemli giyim markalarından biri olan Naf Naf, iflas ettiğini açıkladı. Şirket, ekonomik kriz ve mali zorluklar nedeniyle mahkemeden iflas kararı aldı. Bu karar doğrultusunda 215 mağaza kapatılacak ve 1200'den fazla çalışan işsiz kalacak.

2 ay önce Dünya

Yapılan bir soruşturma; ABD hükümetine bağlı yatılı okullarda en az 973 Kızılderili çocuğun öldüğünü tespit etti. Yetkililer, hükümetten yaşanan olaylar için özür dilemesini istedi.