Japonya'da gündem elektrikli bavullar! Turistler bunları ülkeye getirip yasayı çiğniyor. Japonya'da elektrikli valizler, motorlu bisikletler olarak sınıflandırılıyor. Dolayısıyla yasa, elektrikli valiz kullanan kişilerin ehliyet sahibi olmasını ve kask takmasını gerektiriyor.

ÇEŞİTLİ KAZALAR

Geçtiğimiz günlerde de bu konu gündeme gelmişti. Çünkü bu ürünü kullanan kişiler, çeşitli kazalara karışmıştı. Bu ürünler 13 kilometre hıza ulaşabiliyor. Japonya, mevcut yasayı elektrikli bavullar için de uygulayacak. Ancak kim havalimanı terminalinde veya şehir merkezindeki bir kaldırımda dolaşmak için kask takacak bilinmiyor!

TURİZM SEBEBİYLE

Gözlemciler, Japonya'da elektrikli valizlerin artan varlığının nedeninin turizmdeki yükselme olduğunu söylüyor. Osaka'daki Kansai Uluslararası Havaalanı, yolculara tesislerinde elektrikli bavul taşımamalarını tavsiye etti.

YÜZDE 400'LÜK ARTIŞ

Japonya'da eğitim gören bir Çinli kadın, Osaka kaldırımında elektrikli valiz taşıdığı için savcılığa sevk edilmişti. Ülke, 2023'te elektrikli scooterlar için benzer bir kısıtlamayı kaldırdı. Ancak e-scooter sürücüleri, trafik ihlallerinde %400'lük bir artışa yol açtı!

Kaynak: HABER MERKEZİ