2 ay önce Yaşam

Telefonla dolandırıcılığı suçuna karşı uzmanlar uyarıyor. Kötü niyetli aktörler sofistike sosyal mühendislik taktiklerine dayanan büyük operasyonlara yöneliyor. Sesli oltalama (vishing) ve mesaj dolandırıcılığı (smishing) kullanan bu operasyonlar, milyarlarca dolar değerinde bir dolandırıcılık çağrı merkezi endüstrisine dönüşmüş durumda. Peki telefon dolandırıcılarına karşı nasıl önlemler alınmalı? İşte detaylar...

2 ay önce Ekonomi

Klimanızın daha iyi soğutma performansı göstermesi için bazı önerilerimiz var. Öncelikle, klima filtrelerini düzenli olarak temizlemek veya değiştirmek önemlidir. Ayrıca, dış üniteyi de periyodik olarak temizlemek klimanın verimliliğini artırır. Doğru sıcaklık ayarını yaparak klimanızın en iyi şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Güneş ışığını engellemek için perdeler veya panjurlar kullanmak da klimanın enerji tasarrufu yapmasına yardımcı olur.

2 ay önce Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu’nda Lugano ile oynayacakları rövanş maçıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan Mourinho "Fenerbahçe’nin Avrupa maçlarında özel atmosfer oluşturduğunu duydum, yarın bunu görmek istiyorum" dedi.

2 ay önce Özel Haberler

Daha rahat bir uyku için çay içmek tavsiye edilir. Listenin başında papatya çayı olsa da birçoğu etkilidir. Ancak aşırı demlemeden kaçının. Ayrıca uyku vaktinden 2 saat önce çayınızı yudumlayın.

2 ay önce Sağlık

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Serdal Güngör, 1 yaşın altındaki bebeklere yedirilen balın zehirleme riskinin olduğunun altını çizerek, bebeklerde kas güçsüzlüğü ve felce varan ciddi sorunlar doğurabileceğini söyledi.

2 ay önce Sağlık

Yaz tatili planları yaparken kadınların sıklıkla merak ettiği konulardan birinin de adet geciktirme yöntemleri olduğunu belirten Opr. Dr. Zeynep Banu Erdoğdu, “Tatil gibi özel zamanlarda tercih edilen adet geciktirme ilaçları, bu süreçte oldukça yardımcı olabilir. Ancak bu ilaçlar mutlaka bir uzman hekim tarafından önerilmeli ve kontrol altında kullanılmalıdır” dedi.

2 ay önce Sağlık

Kanser tedavisinde en güncel yöntemlerden biri olan kemosaturasyon, son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de merak uyandırıyor. Kemosaturasyon tedavisinin, karaciğer metastazı bulunan kanser hastalarında kemoterapi ilacının direkt olarak karaciğer içine verildiği yeni nesil bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Metin Çevener, “Bu yöntemle kemoterapi ilacının başka organlara gitmesi önlenerek yan etkilerin önüne geçiliyor” dedi.

2 ay önce Magazin

Ünlü oyuncu Mustafa Üstündağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla isyan etti. Mersin'de bazı turistik yerlere giriş ücretlerinin euro olarak alındığını söyleyen Mustafa Üstündağ, Mersin'in euro bölgesine bağlandığını bilmiyordum" ifadelerini kullandı.

2 ay önce Ekonomi

Yıllık 12 milyar dolarlık üretim hacmi yakalayan, 200 ülkeye ihracat yapan ve 500 bin kişinin çalıştığı mobilya sektöründe "yetişmiş ve ara eleman sıkıntısı" yaşanıyor.

2 ay önce Sağlık

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle artan sıcaklık çarpması vakalarına karşı uyarılarda bulunan Özel Denizli Cerrahi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Dündar Güngör, hayati organların etkilendiğini ifade ederek, “Hastanın hayatını kaybetmesi gibi ciddi boyutlara ulaşabilir. Bu yüzden sıcaktan ve güneşten korunmalıyız” dedi.