2 ay önce Eğitim

YKS’de resmi tercihler başladı. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da doğru tercih ve meslek seçimi konusunu değerlendirdi, üniversite adaylarına meslek seçimi sürecinde yol gösterici tavsiyelerde bulundu

2 ay önce Teknoloji

Amasya'da lise öğrencileri tasarladıkları su altı tarama robotu ile TEKNOFEST'te derece elde etmek istiyor.

2 ay önce Ekonomi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,09 değer kaybederek 10.871,48 puandan tamamladı.

2 ay önce Sağlık

Hava sıcaklıklarının artmasıyla gıda zehirlenmesi vakalarında önemli bir artış görülüyor. Uzmanlar, bu zehirlenmelerin ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek, vatandaşları uyarıyor. Şiddetli bulantı, kusma, ishal ve bilinç bulanıklığı gibi belirtilerle seyreden gıda zehirlenmesi, soğuk zinciri bozulmuş besinlerin tüketilmesi sonucu ortaya çıkıyor.

2 ay önce Keşfet

Wanda Nara'nın üstsüz fotoğrafını paylaştı... Arjantinli golcü Mauro Icardi, kendisinden boşanmaya karar veren Wanda Nara'nın sosyal medyadan üstsüz fotoğrafını paylaştı. Icardi, Wanda Nara'nın paylaştığı üstsüz fotoğrafını hikayesine ekleyerek bir de "Ouch" notunu düştü.

2 ay önce Kültür Sanat

Yapımını SugarWorkz-TAFF Pictures’ın üstlendiği, yönetmenliğini Murat Şeker’in yaptığı ‘Çakallarla Dans 7’ filminin çekimleri tamamlandı. İstanbul’da başlayan çekimlerine İzmir’de devam eden ekip paydos dedi.

2 ay önce Ekonomi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk yardımı ödemelerinde Temmuz ayında önemli bir artışa gitti. Yeni düzenlemeyle 1-2 çocuklu aileler aylık 417 TL, 3 çocuklu aileler aylık 572 TL, 4 çocuklu aileler aylık 656 TL ve 5 ve daha fazla çocuklu aileler ise aylık 775 TL alacak. Bu artış, ailelerin maddi yükünü hafifletmeyi hedefliyor. Yardımlar her ay düzenli olarak ailelerin hesaplarına yatırılacak ve başvurular 15-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

2 ay önce Dünya

Kanada'da yangınlar bölgeyi tehdit ettiği için ünlü milli park da tahliye edildi. Jasper Ulusal Parkı'nda en az iki farklı bölgede yangınların başladığı kaydedildi. Çalışanlarla birlikte 15 bin civarındaki insan bölgeden uzaklaştırıldı.

2 ay önce Magazin

"Kimsesiz çocuklar" için bağış topladıklarını söyleyen dolandırıcılar, Sezen Aksu’yu 220 bin lira dolandırdı. Aksu bağış yaptığını düşünerek kendisini arayan kişilerle 420 bin TL'ye anlaştı ancak ilk etapta verilen hesaba 220 bin TL gönderdi. Gerçek sonra ortaya çıktı.

2 ay önce Magazin

Filenin Sultanları ile olimpiyatta mücadele edecek Ebrar Karakurt, Barron's dergisinin sorularını yanıtladı. Kariyeri hakkında açıklamalarda bulunana Karakurt, 'Türkiye'ye dönecek misin?' sorusunu da cevapladı. "Elbette bir gün ülkeme geri döneceğim ama dönmeden önce dünyanın farklı yerlerindeki voleybol kültürünü keşfetmeye devam etmek istiyorum." dedi.