Kanada'nın Alberta eyaletindeki bir kasaba ve büyük milli park, tehlikeli orman yangınları nedeniyle boşaltılmak zorunda kaldı. Eyaletin acil durum uyarı sistemine göre; Jasper ve Jasper Milli Parkı'ndaki "herkes" için tahliye emirleri verildi.

YÜRÜYÜŞÇÜLER ARANIYOR

Yetkililerin kırsal kesimdeki yürüyüşçüleri bulmaya çalıştığı da paylaşımda belirtildi. Jasper Ulusal Parkı'nda en az iki yangın çıktığı kaydedildi. Burası geçtiğimiz yıl yaklaşık 2.5 milyon ziyaretçi çeken bir bölgeydi.

TOPLAM 15 BİN KİŞİ

Alberta Acil Durum Yönetim Ajansı'ndan Stephen Lacroix, Associated Press'e verdiği demeçte, bölgenin yaklaşık 4.100 kişilik bir nüfusu olduğunu ve tahliye emri verildiğinde Jasper'da mevsimlik işçiler de dahil olmak üzere 15 bin kişinin bulunduğunu söyledi.

GERİ DÖNMEYİ DÜŞÜNMEYİN

Lacroix, polis memurlarının ayrılma emrini uygulamak için her bir ikamete tek tek gittiğini belirtti. Yangınlardan biri 6 bin 750 hektar, diğeri ise 270 hektarlık alanda etkili oldu. Park yetkilileri, eşyalarını almak için geri dönmek isteyen kişilere yanıt olarak, "Şu anda Jasper'a geri dönmek mümkün değil. Tahliye emrine uymak hayati önem taşıyor" karşılığını verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ