2 ay önce Ekonomi

Son dönemde IBAN tabanlı ödemelere getirilen ağır cezaların ardından bankalar, kullanıcıların ödeme talebi almasını sağlayan bir özellik sundu. "ÖDEME İSTE" butonu, ödemelerin hızlı ve kolay yapılmasını sağlarken, güvenlik uzmanları bu yeniliğin suistimallere yol açabileceğini vurguluyor.

2 ay önce Dünya

Akdeniz'de 100'den fazla kişinin ölümüne yol açtığı düşünülen mülteci teknesinin batmasından 18 ay sonra İtalya, altı yetkili hakkında dava açtı. Tekne yola Türkiye'den çıkmış ancak devrilmişti.

2 ay önce Gündem

Dilan Polat ve Engin Polat hakkında hazırlanan MASAK raporunun ardından, "Suç gelirlerinin aklanması" suçuna yönelik dava kapsamında tutuklu bulunan Dilan Polat'ın tahliye talebi 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat tutukluluğu devam etti.

2 ay önce Ekonomi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenler için düzenleyeceği seminerler nedeniyle okulların açılış tarihi ertelenebilir. Bu durumda, öğrencilerin yaz tatili 4 aya kadar uzayabilir. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, bu gelişme milyonlarca öğrenciyi heyecanlandırıyor.

2 ay önce Dünya

Filipinler'de Çin casusu olmakla suçlanan küçük bir yerleşim yerinin belediye başkanı, Senato duruşmalarına katılmamasının ardından yetkililer tarafından aranıyor. 33 yaşındaki Alice Guo hiçbir yerde bulunamıyor!

2 ay önce Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rusya'nın Moskova kentinde bombalı saldırı düzenleyen ve 2 kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra Türkiye'ye kaçtığı tespit edilen Rusya uyruklu terörist Evgenii Serebriakov'un Muğla'nın Bodrum ilçesinde yakalandığını bildirdi.

2 ay önce Teknoloji

Fortune 500'deki şirketler arasında en büyük doğrudan mali kayıp 1,94 milyar dolarla sağlık sektöründe görülürken, bunu 1,15 milyar dolarla bankacılık ve 860 milyon dolarla hava yolu şirketleri izledi.

2 ay önce Ekonomi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,88 değer kaybederek 10.991,57 puandan tamamladı.

2 ay önce Ekonomi

Türkiye genelinde tüm emeklilere yönelik alınan yeni karar, vezne kullanımını kısıtlıyor. 20 bin TL altındaki para çekme işlemleri yalnızca ATM'lerden yapılabilecek. Bu düzenleme, bankaların vezneler üzerindeki yükü azaltmayı ve ATM kullanımını artırmayı amaçlıyor.

2 ay önce Gündem

DEM Parti Milletvekili Ali Bozan’ın “AKP hırsızlık yapıyor. Terbiyesiz de ahlaksız da sizsiniz” sözleri üzerine AK Partililer Bozan’ın üzerine yürüdü. Çıkan kavgada Bozan yere düştü. Meclis polisi kavgaya müdahale etti.