33 yaşındaki Alice Guo'nun, belediye başkanlığı yaptığı Bamban'da, çevrimiçi kumarhanelerde gizlenen dolandırıcılık merkezlerinin arkasındaki Çinli suç örgütleriyle bağlantısı olduğu iddia edildi. Yapılan son duruşmalara katılmaması nedeniyle Filipin Senatosu tarafından tutuklama emri verildi. Yetkililer şu anda her yerde onu arıyor.

BANA TAKINTILARI VAR!

Suçlamaları reddeden Guo, daha önceki duruşmalarda yaşadığı "ağır travma ve bitkinlik" nedeniyle son iki duruşmaya katılmadığını belirtmişti. Senatörlerin kendisine neden bu kadar "takıntılı" olduklarını anlamadığını da söyledi.

ADİL YARGILAMA ŞART

Alice Guo, itibar suikastı ile karşı karşıya kaldığını ve adil bir yargılama ortamı oluşursa kendisini savunacağını belirtti. Suçlularla bağlantılarını reddetti ve yasadışı kumarla ilgili hiçbir şey bilmediğini söyledi.

BEN ÇİNLİ DEĞİLİM

Guo'nun aile geçmişi ve kökenleri yoğun bir incelemeye tabi tutuldu. Babasının Çinli olduğu belirtildi. ABS-CBN Haber kanalına konuşan Alice Guo, "Halkıma şunu söylemek istiyorum. Ben bir casus değilim. Ben bir Filipinliyim ve ülkemi seviyorum" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ