Şişli Mecidiyeköy Mahallesi Büyükdere Caddesi'nde yer alan 42 katlı Torun Center binasının inşaat halindeki bölümünde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın meydana geldi. Yangın, binanın 20. katında başladı ve hızla 25. kata doğru yayıldı. İddialara göre yangın, sabah saat 07.00 sularında inşaat bölümünde bulunan kabloların alev almasıyla başladı.


Yangın haberinin itfaiyeye iletilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Dış cephesinde meydana gelen yangın sırasında can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, binada maddi hasar oluştu. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı ve söndürüldü.


Yangının çıktığı sırada binada bulunan Barkın Turan, "Yangının nasıl başladığını anlayamadık. Kendi iş yerimizin alt bloğunda çalışıyorum. Sabah işe geldiğimde içeri girmememiz söylendi" dedi. Yangın sırasında iş yerinde kahvaltı yapan Can Günay ise şunları söyledi: "Yangın patlak verdiğinde biz yan bloktaydık.



Kahvaltı yaparken küçük bir kıvılcım gördük. Her ihtimale karşı binayı boşalttık. Yangının, inşaat bölümünden kaynaklandığına dair elimizde net bir bilgi yok tabii."

Kaynak: İHA