Olay, Beyoğlu Yenişehir Mahallesi Dilekçibaşı Sokak'ta saat 17.00 civarında gerçekleşti. Bilgilere göre, bipolar hastası olan Mehmet Buğdaycı, ev içinde eşi Şerife Buğdaycı ile bir tartışma yaşadı. Bu tartışmanın ardından Mehmet Buğdaycı, önce eşini başından vurdu, sonra ise kendi kafasına ateş etti. Silah seslerini duyan komşular, durumu hemen polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri, polis eşliğinde kapıyı kırarak içeri girdi. Sağlık ekipleri, yere kanlar içinde yatan çifte müdahalede bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda, Mehmet Buğdaycı ve eşi Şerife Buğdaycı'nın olay yerinde hayatlarını kaybettikleri belirlendi.

Çiftin 8 yıl önceki evliliklerinde sık sık tartışmaların yaşandığı ve Mehmet Buğdaycı'nın eşine şiddet uyguladığı bilgisi edinildi. Şerife Buğdaycı'nın, eşinden gördüğü şiddet nedeniyle kadın sığınma evine yerleştiği, daha sonra ise evine geri döndüğü iddia edildi. Mehmet Buğdaycı'nın ise geçtiğimiz aylarda kendisini iple asmaya çalışarak intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi. Çiftin evli oldukları ve 3 kız çocuğuna sahip oldukları ve çocukların evin önünde sinir krizi geçirdikleri belirtildi.

Olay yeri inceleme ekipleri, ev içerisinde uzun süre inceleme yaptılar. Çiftin cansız bedenleri ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis ekipleri ise olayla ilgili detaylı bir inceleme başlattı.


 

Mahalle sakinlerinden Ahmet Şahin, "Bizim komşumuz, çok sevdiğimiz bir ablamızdı.



Küçük köpeği vardı, sık sık parkta gezdirirdi köpeğini. Hayvansever bir insandı" dedi.

Bipolar Bozukluk Nedir?

Bipolar, taban tabana zıt olan "mani" ve "depresif" duygudurumuna sahip kişilerde iki uçlu bozukluğu tanımlamaktadır. İki ayrı hastalık dönemlerinde görülen mani, coşkulu, taşkın ve enerjik bir ruh halini ifade ederken, depresif ise üzgün olan, intihara kadar uzanabilecek depresyona işaret etmektedir.
 

Kaynak: İHA