Yaklaşan yerel seçimler öncesi Büyükşehir Belediyeleri'ni kazanmak için AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında kıyasıya yarış şimdiden başladı.

İki parti arasında İstanbul, Ankara ve İzmir dışında ciddi rekabetin yaşanacağı bir il de Adana.

Kara para aklama nedir? Nasıl yapılır? Cezası nedir? Kara para aklama nedir? Nasıl yapılır? Cezası nedir?

2019 yerel seçimlerinde Adana'da AK Parti aday çıkarmayıp MHP'nin mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü desteklemişti.

ZEYDAN2 

Ancak Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Zeydan Karalar yüzde 53.63 (655 bin 867 oy) ile yüzde 42.83'te kalan (523 bin 755) MHP Adayı Hüseyin Sözlü karşısında kazanmıştı. 

Muhammet Yakut’tan Acun Ilıcalı’ya ‘pudra şeker’li tehdit! Muhammet Yakut’tan Acun Ilıcalı’ya ‘pudra şeker’li tehdit!

ZEYDAN3

Zeydan Karalar, 1989'da SHP'den seçilen Selahattin Çolak'ın ardından Adana'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan ilk sol-sosyal demokrat isim olmuştu.

Akılalmaz olay! Erkek arkadaşını döve döve eve götürdü Akılalmaz olay! Erkek arkadaşını döve döve eve götürdü

AA-20231110-32784013-32784004-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_ATATURKU_ANMA_TORENINDE_KONUSTU (1)

Adana'da 14 Mayıs 2023 milletvekilliği seçimlerinde yüzde 30.37 ile CHP'yi (yüzde 28.80) geride bırakan AK Parti bu kez kendi adayını çıkarma kararı aldı.

14 Mayıs'ta yüzde 11.03 oy alan MHP ise AK Parti adayını destekleme kararı aldı. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği ismi belirledi.

Siz denizdeyken, deprem olursa ne olur? İnanılmaz görüntüler Siz denizdeyken, deprem olursa ne olur? İnanılmaz görüntüler

SOYLU1 (1)

O isim İçişleri Eski Bakanı Süleyman Soylu.

2012'de katıldığı AK Parti'de önce yaklaşık 1 yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ardından ise 7 yıla yakın İçişleri Bakanlığı yapan Süleyman Soylu, son seçimlerde İstanbul 2. Bölge'den milletvekili seçilmişti.

soylu2-5

Geçtiğimiz günlerde Süleyman Soylu ile gizli bir görüşme yapan Cumurbaşkanı Erdoğan'ın, "Adana için hazırlan. 3 Büyükşehir kadar Adana da bizim için çok önemli" dediği bildirildi.

Resmen ölümü sıyırdı! İnanılmaz anlar Resmen ölümü sıyırdı! İnanılmaz anlar

OMERCELIK (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşündüğü bir diğer isim ise kentte 2002'den bu yana milletvekili seçilen partinin etkili kişiliklerinden Ömer Çelik.

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, kurultayda kendisine karşı olan Zeydan Karalar ile ilgili olarak "Hiçbir belediye başkanını 'değişim' karşıtı diye cezalandırmak ve hak ettiği görevi kendisine vermemek niyetinde değilim" diyerek aday göstereceğini kesinleştirdi.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK