İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da polis memuru Şeyda Yılmazşehit eden polis katilinin emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili soruşturma başlatıldığı iddialarının tamamen asılsız olduğunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, bu tür iddiaların toplumda infial yaratmak amacıyla yayıldığını belirterek, "Bu konuda ne İçişleri Bakanlığı ne Emniyet Genel Müdürlüğü ne de Valilik tarafından herhangi bir soruşturma açılmamıştır," dedi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu tür yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli hukuki sürecin başlatıldığını da vurguladı. "Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın adliyeye sevk edilme şekliyle ilgili soruşturma açıldığına dair iddialar tamamen alçakça bir yalandır" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, kamuoyunu yanlış yönlendiren bu tür asılsız haberlerin devlet kurumlarına ve toplumun huzuruna zarar verdiğini belirterek, halkı bu tür yalan haberlere itibar etmemeye davet etti. Ayrıca, bu iddiaları yayanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını ve hukukun gerektirdiği cezanın verileceğini söyledi.

Kaynak: Haber merkezi