Mynet’in haberine göre;  Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayının Ali Yerlikaya olacağı iddia edilirken bu haber kısa süre içinde siyaset gündeminin bir numaralı gündem maddesi oldu! AK Parti'de İstanbul, Ankara ve İzmir için birçok ismin adı geçiyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göreve başladıktan sonra yaptırdığı operasyonlarla kısa sürede herkesin takdirini toplamıştı.

Doğuştan güvenilir 2 burç! Asla yarı yolda bırakmaz ve düştüğünüzde kaldırırlar Doğuştan güvenilir 2 burç! Asla yarı yolda bırakmaz ve düştüğünüzde kaldırırlar

TAM GAZ DEVAM EDİYOR!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın öncülüğünde tepeden tırnağa büyük bir çalışma yürütülüyor. Türkiye'nin birçok şehrindeki organize suç örgütleri tek tek çökertildi. Narkoterör operasyonları, uyuşturucu sevkiyatları da aynı hızda sürüyor. Terör örgütlerine de darbe vuruluyor.

CHP CANLI | 'Bay Kemal' evinde bile seçim kaybetti! CHP CANLI | 'Bay Kemal' evinde bile seçim kaybetti!

O saldırının görüntüleri tüyler ürpertti! 260 kişi hayatını kaybetmişti! O saldırının görüntüleri tüyler ürpertti! 260 kişi hayatını kaybetmişti!

Ali Yerlikaya kimdir?

1968 yılında Konya'da doğan Ali Yerlikaya, ilk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nden "Kamu Yönetimi" bölümünden mezun oldu. Kariyerine 1990-2003 yılları arasında Erzin, Felahiye, Derabucak, Hilvan ve Sarıkaya Kaymakamlığı görevlerinde bulunarak başladı.

Daha sonra 2003-2004 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, 2004-2007 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

SON DAKİKA! HAMAS’tan yeni video geldi! İsrail’i böyle vuruyorlar! Sanki film seti… SON DAKİKA! HAMAS’tan yeni video geldi! İsrail’i böyle vuruyorlar! Sanki film seti…

Ali Yerlikaya'nın valilik kariyeri 13 Aralık 2007'de Şırnak Valiliği ile başladı. Ardından sırasıyla 23 Mayıs 2010'da Ağrı Valiliği, 17 Ağustos 2012'de Tekirdağ Valiliği, 05 Mart 2015'te Gaziantep Valiliği ve 26 Ekim 2018'de İstanbul Valiliği görevlerini üstlendi.

Son olarak 3 Haziran 2023 tarihinde 2023/284 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İçişleri Bakanlığı görevine atanmıştır. Ali Yerlikaya, Hatice Nur Hanım ile evli olup dört çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ