Silivri'nin kültürel ve eğlence hayatına yeni bir soluk geldi. Uzun yıllardır komşu ilçelerde sinema keyfi yaşamak zorunda kalan Silivrililerin bu sıkıntısı son buldu. Maxi Vega alışveriş merkezinde açılan sinema, bölge halkını heyecanlandırdı. 

KOMŞU İLÇELERE GİTMEKTEN KURTULDUK

Özellikle öğrenciler, artık boş vakitlerinde sinema keyfi için uzun yolculuklar yapmaktan kurtulmanın sevincini yaşıyor. Gastronomi bölümünde okuyan Aynur Çalışkan, "Silivri'ye sinema gelmesine çok sevindim. Bir yandan okuyorum bir yandan da çalışıyorum. Boş vaktimde sinemaya gitmeyi seviyorum film için Beylikdüzü ya da Çorlu'ya gitmekten kurtuldum. En azından zaman kaybı yaşamayacağım" dedi.

Diğer bir öğrenci Ahsen Cambazoğlu ise, "İlçemize sinema gelmesine çok sevindik. Arkadaşlarımızla hafta sonlarında sinemaya gitmek için komşu ilçelere gidiyorduk. Umarım ileri zamanlarda sinemamız kapanmaz" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ 130 TL, YETİŞKİN 150 TL

Silivri'deki sinema hizmetinin sunulmasıyla birlikte, bilet fiyatlarının öğrenciler için 130 lira, yetişkinler için ise 150 lira olarak belirlenmesi bazı vatandaşlar arasında tartışmalara neden oldu. Bazıları bu fiyatları oldukça makul bulurken, diğerleri ise fiyatların düşürülmesi gerektiğini savunuyor. Bu kişiler, eğer fiyatlar indirilmezse, kimse bu ücretlere gitmeyecek ve sonunda sinemanın tekrar kapanacağını öne sürdüler.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR