Projenin yöneticisi, Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu. Danışmanlık görevini ise Tarım Alanı Öğretmenleri Ezgi Önay, Arzu Zinni, Güniz Vulkan ve Serhan Azgöz üstleniyor.

WhatsApp Image 2023-10-23 at 14.56.48

SİLİVRİ BELEDİYESİ'Nİ İSTANBUL'UN EN BÜYÜK ÇİFTÇİSİ HALİNE GETİRDİK

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Elim Toprakta Projesi" hakkında şunları söyledi: "Göreve geldiğimiz günden beri 'Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyoruz' ilkesiyle tarım alanında yoğun çaba sarf ediyoruz. Bereketli topraklarımızı ekerek, ürünler elde ediyoruz ve bu ürünleri gönül verdiğimiz topraklarımızın çiftçileriyle paylaşıyoruz. Atatürk'ün 'Milli ekonominin temeli tarımdır' sözünü kendimize ilke edindik. Bu düşünceyle Silivri'de tarımı daha fazla kesime yaymanın önemine inandık. Yaptığımız çalışmalarla Silivri Belediyesi'ni İstanbul'un en büyük çiftçisi haline getirdik. Şimdi de Silivri Belediyesi Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak başlattığımız 'Elim Toprakta Projesi' ile tarım çalışmalarımızı anaokulu seviyelerine kadar genişletiyoruz. Proje kapsamında öğrencilerimiz tarımın farklı yönlerini öğrenecek ve aynı zamanda tarımın değerini anlayacaklar. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm hizmetlerimizle çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine destek olmayı sürdüreceğiz."

PROJE NEYİ KAPSIYOR?

Proje kapsamında, Ümmehan Elginkan Anaokulu, Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu ve Silivri Ortaokulu/Anaokulundan 5 yaş grubu öğrencilere tarım alanında eğitimler verilecek. Bu eğitimler, Eylül 2023 ile Haziran 2024 arasında gerçekleştirilecek ve öğrencilere tohum, meyve ve sebzeleri tanımanın yanı sıra ekim dikim işlemleri gibi temel tarım becerilerini oyunlarla öğretmeyi hedefliyor. Ayrıca proje, öğrencilerin yeteneklerini artırarak kendilerini geliştirmelerine ve ifade etmelerine olanak tanımak, meraklarını uyandırmak, gözlem, mantık, yaratıcılık, hayal gücü, beğeni duyguları ve estetik beğenilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR