Silivri Çanta Sancaktepe Mahallesi'nde, 10 bin 596 metrekarelik hazine'ye ait arazi üzerine kurulacak olan lise, Ayfar tarafından inşa ediliyor. İnşaat sürecinin tamamlanmasının ardından, Silivri bölgesi, 24 derslik kapasitesi ve 720 öğrenciye hizmet verebilecek yeni ve modern bir okula kavuşacak. Okulun inşaat çalışmalarının kısa bir süre içerisinde tamamlanması planlanıyor.
EN İYİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, insanların doğuştan sahip olduğu yeteneklerin eğitim ve öğretim süreci ile geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirtti. Yılmaz, ‘kaliteli mesleki eğitim, ülkemizin kalkınmasına ve Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna büyük destek sağlayacaktır’ diye ifade etti.


MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİ ARTTI
Yılmaz, törende temeli atılacak olan okulun bir meslek okulu olmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, günümüzde hızla gelişen teknoloji, teknoloji kullanımının artışı ve bilgi iletişim sistemlerine olan gereksinimin mesleki eğitimi daha da kıymetli hale getirdiğini söyledi. Ayrıca, ekonomik gelişim, iş dünyasının nitelikli iş gücü talebi ve beceri odaklı istihdamın artmasıyla mesleki eğitimin öneminin arttığını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın meslek liselerini cazip hale getirme çabalarının başarılı olduğunu ve öğrencilerin meslek liselerine ilgisinin arttığını sözlerine ekledi. Ayfar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Silivri'de yaşayan gençlerin meslek sahibi olmalarına ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmeye önemli bir katkı sağlayacağını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. 


MESLEK LİSELERİ ÇOK ÖNEMLİ
İstanbul Valisi Davut Gül, genç nüfusu olan İstanbul'un sürekli göç aldığını ve bu nedenle okul ihtiyacının devam ettiğini belirtti. Belediye ve hayırseverlerin işbirliğiyle yeni okulların inşa edildiğini söyledi ve bu okulların gençlerin eğitimine katkı sağladığını vurguladı. Meslek liselerinin gençlerin iş gücüne katılması açısından önemli olduğunu ifade eden Gül, Ayfar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bu açıdan büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. SENAY GÜNCAVAR

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR