Yaşlanmanın karmaşık dengeleriyle zaten yeterince mücadele ediliyor. Vücudumuz yiyecek ve içeceklerden aldığımız besinleri nasıl işlediğimizi etkileyen önemli değişiklikler geçiriyor. Özellikle 50 yaşından sonra, sağlığı korumak ve kronik hastalık riskini azaltmak için bilinçli seçimler yapmak daha önemli hale gelir.
ZARARLI ETKİLER
Bunun önemli bir kısmı, tükettiğimiz içeceklere dikkat etmektir. Çünkü birçok popüler içecek, refahımız üzerinde zararlı etkilere sahip olabilir. Özellikle alkol çok ciddi anlamda sorun çıkarabilir. Gençliğinizde tükettiğiniz alkolle 50 yaş ve sonrasındaki aynı değildir. Organlarımız daha da zorlanır. Hastalık ve ölüm riski de tavan yapar.
Muhabir: TAMER AYERİ