Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya ağustos ayında bir zam daha yapılacağını duyurdu. Zam miktarının 4-5 TL civarında olacağını belirten Dündar, bu artışın gerekçesini de açıkladı.

Dündar, temmuz ayında uygulanan zamların, firmalar arasındaki rekabet nedeniyle eksik yansıtıldığını ve bu yüzden sigara fiyatlarının daha yüksek olması gerektiğini ifade etti. Philip Morris grubunun fiyat listesini daha az bir zamla güncellemesi nedeniyle diğer markaların da zammın geri kalan kısmını ertelediğini belirtti.

Dündar, bu durumun tekel bayi işletmecilerini zor durumda bıraktığını ve yeni zamın ağustos ayının ilk iki haftasında uygulanacağını söyledi. 

EN UCUZ VE EN PAHALI SİGARA FİYATLARI 2024

2024 yılı itibarıyla Türkiye'de sigara fiyatları şu anda en düşük 61 TL, en yüksek ise 74 TL seviyelerinde bulunuyor.

TEMMUZ BAŞINDA ÖTV ORANLARI ARTIRILMIŞTI

Temmuz ayının başında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan altı aylık üretici enflasyonu verileri sonrasında, alkollü içki ve sigaralar üzerindeki ÖTV oranları artırıldı. Vergi artışının ardından, sigara ve alkol ürünlerinin fiyatları hızla güncellendi. Bu düzenleme, sigara fiyatlarının belirgin şekilde yükselmesine neden oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ