Türkiye genelinde et fiyatlarının artışı, tüketiciler üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor. UKON tarafından paylaşılan fiyatlar, bölgeler arasında ciddi farklılıklar olduğunu gösteriyor. Ege Bölgesi’nde dana karkas et 316,67 TL, Marmara Bölgesi’nde ise 326,17 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu durum, et alım gücünü etkileyerek vatandaşların bütçelerini zorlamaya başladı. Özellikle yüksek maliyetlerin devam etmesi durumunda, et tüketiminin azalması bekleniyor.
UKON tarafından paylaşılan et fiyatlarının bölgelere göre farklılık göstermesi dikkat çekti. Fiyat etiketine yansıyan farklılık üretim ve nakliye maliyetlerinin yanı sıra arz talep dengesi ile de ilişkili olabiliyor.
Karadeniz ve Marmara Bölgesi’nde yüksek seyreden fiyatlar Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Marmara ve Karadeniz bölgesine oranla daha uygun seyrediyor.
BÖLGE BÖLGE FAR EDİYOR
Ege Bölgesi
Dana Karkas Et: 316,67 TL
Kuzu Karkas Et: 331,67 TL
Akdeniz Bölgesi
Dana Karkas Et: 320,75 TL
Kuzu Karkas Et: 350,51 TL
Marmara Bölgesi
Dana Karkas Et: 326,17 TL
Kuzu Karkas Et: 388,92 TL
İç Anadolu Bölgesi
Dana Karkas Et: 321,91 TL
Kuzu Karkas Et: 372,65 TL
Doğu Anadolu Bölgesi
Dana Karkas Et: 326,00 TL